Vardagsuppdatering

Protein Pow har släppt en kakdeg – att äta som den är eller grädda till kakor

Ända sedan förra våren när jag började göra receptvideos för Protein Pow och fick höra om deras kommande produkt har jag längtat efter lanseringen. Jag har haft tät kontakt med Anna, grundaren av Protein Pow, hela året och nu i januari var det äntligen dags; deras protein cookie dough lanserades. Låt mig berätta varför den är så speciell och allmänt awesome.

För det första är den ”plant-based”, dvs vegansk. Den är även glutenfri, har högt fiber- och givetvis proteininnehåll. Den kan ätas som den är, som kakdeg, eller gräddas till kakor. Det finns tre smaker; snickerdoodle, chocolate chip och fudge brownie.

Anna berättade för mig att det tog dem två hela år att få till receptet precis som de ville. Anna var också väldigt bestämd att hon förutom ärtprotein även ville inkludera kikärtsmjöl – och ni vet ju hur förtjust jag är i att baka sötsaker med just kikärtor. Så det tyckte jag lät lovande.

Jag var minst sagt ivrig att prova denna kakdeg, och blev såklart överlycklig när jag fick hem ett litet paket från Anna, innehållandes två bars i varje smak. Jag åt en av var ”rå”, och tänkte prova att grädda de tre resterande till kakor.

Min favorit blev snickerdoodle. Kanske för att en inte känner ärtproteinet alls i den. Är en van vid att äta bars mm innehållandes ärtprotein kommer en inte alls störas av den lilla (alltså verkligen LILLA) ärt-smak en kan ana, men vill en vara på säkra sidan rekommenderar jag snickerdoodle, där känner en inte av den överhuvudtaget.

Vad gäller konsistensen så är detta inte som en ”vanlig” proteinbar, det vill jag vara tydlig med. Det är KAKDEG. Den är mjukare, ”kakigare” och ärligt talat på många sätt godare än proteinbars. Jag menar, igen, det är kakdeg!?

Det enklaste (och billigaste) sättet att beställa hem av denna kakdeg till Sverige är direkt genom shopen på Protein Pow’s hemsida, HÄR. Jag pratade med Anna om detta och hon lyckades sänka frakten till just Sverige, så att ni kan beställa! För 1 eller 2 lådor landar frakten på £9.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Jessica
    19 februari, 2019 at 18:14

    Vilken av chocolate chip och fudge brownie skulle du rekommendera?

    Vill beställa nu!

Lämna ett svar