DIY-pyssel Fanny målar Vardagsuppdatering

Hur jag målar galaxer

En av mina favoriter när det kommer till tavlorna jag målar är att inkludera galaxer. Framför allt på svart bakgrund tycker jag det blir så himla fint, framför allt med lite skimrande vacker färg. Jag har fått lite frågor om hur jag målar dem och tänkte besvara det i dagens inlägg, så häng med!

Som det står på bilden ovan är det enda en behöver färger + makeupsvamp. Låter det konstigt med makeupsvamp? När målar mina galaxer använder jag lite samma metod som när jag gjorde vårat hallbord och mina photo boards – dvs ”kökssvampmetoden”, fast här använder jag alltså makeupsvampar istället. Det för att de är mindre och lättare att arbeta lite mer precist med. Jag har dessutom rivit av mina till ännu mindre bitar, för att kunna jobba ännu mer precist i kanter/längs linjer.

Vad gäller färg använder jag främst tre skimrande färger som jag köpt på panduro; en blå, en lila och en rosa. De är så himla fina, gör sig inte rättvisa på bild. Utöver dessa använder jag lite lite vitt och så svart (båda matta) för att ”sudda ut” i kanterna och runt om själva galaxen.

Jag börjar med antingen blått eller lila, och täcker hela området jag ska måla en galax på. Sedan tar jag den andra av de två, och duttar med svampen. Dutt dutt dutt. Rosa använder jag mycket sparsamt där jag vill ljusa upp, tillsammans med lite vitt. Sedan går jag tillbaka och duttar mer med både lila och blått osv osv rätt länge, tills jag är nöjd. Svart duttar jag alltså längs med alla kanter och liksom ”suddar in” i själva galaxen.

Sedan låter jag det hela torka, helt, innan jag går in och börjar måla med pennorna. Den här tavlan som jag gör nu tänkte jag behålla och hänga upp här hemma, den är stor (80x80cm) och kommer vara helt i guld. Tror den kommer bli superfin, hoppas det i alla fall!

Mer om mandala:

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar