Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

KLADDKAKA FÖR EN (kladdkake-mugcake)

Jag är mitt uppe i sista minuten-fix inför avresa mot Schweiz imorgonbitti. Det är alltid så mycket som ska fixas innan jag kan lämna hemmet, och jag finner mig alltid tämligen överväldigad såhär dagen innan avresa. Medicinpapper som måste fyllas i och lämnas på apotek (och exakt antal tabletter som måste räknas och packas med), ett hem som jag vill hinna dammsuga, golvskura och göra rent köket i, otaligt antal tvättmaskiner som ska tvättas och en säng som ska bäddas ren, alla hundarnas grejer som måste förberedas och packas iordning eftersom de ska checka in på hundhotell… ja och så ska jag såklart packa mina egna grejer. För mig blir i alla fall sådant här skitjobbigt och jag är alltid superstressad inför en resa. Men just precis nu känns det som att jag har allt under kontroll, det mesta är fixat och strax ska jag ta med mig hundarna för en skogspromenad längs sjön. Det ska bli så himla skönt att åka ner till Schweiz, jag har längtat lite extra denna gång. Inga stora planer utan mest återhämtning och umgänge med min familj som jag träffar alldeles för sällan.

Med det sagt, medan jag fortsätter styra upp det sista inför imorgon ger jag er ett smarrigt recept; kladdkake-mugcake aka kladdkaka för en.


Visst har vi väl alla dagar då chokladsuget är lite extra stort? Det här är ett recept för de dagarna! Dagarna då en bara måste ha choklad – NU. Du rör nämligen bara ihop ett par ingredienser i en liten skål eller mugg, micrar i knappt en minut och TADA – kladdkaka för en är klar! Sedan är ju möjligheterna vad gäller servering oändliga; ringla över nötsmör, toppa med vispad grädde och färska bär, häll över chokladsås för ännu mer choklad, osv osv osv…


KLADDKAKA FÖR EN (kladdkake-mugcake)

Du behöver:

  • 1/2 dl kasein i chokladsmak
  • 1 msk kokosmjöl, jag använder fettreducerat men vanligt funkar lika bra
  • 1/2 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk

Gör såhär:

  1. Rör ihop kasein, kokosmjöl, kakao och bakpulver i en skål/kopp.
  2. Tillsätt ägget och mjölken och rör tills slätt.
  3. Spänn över en bit plastfolie över skålen/koppen och micra på högsta effekt i 45-60 sekunder. 
  4. Ät och njut! 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar