Jag gillar proteinbars. Det är ju godis, liksom. De är absolut goda att äta rakt upp och ned, meeen har ni testat att baka med dem? Jag har, såklart. Allt från brownies och blondies (har en miljon exempel men två favoriter är blondies med vit choklad och toffee caramel och peanuts n’ fudge brownies) till tryfflar (så som de här cookies & cream-tryfflarna eller mina hasselnöt & nougattryfflar).
Just tryfflar är vad jag vill snacka om idag. Det här receptet funkar inte med vilken proteinbar som helst, utan de jag använder när jag gör just den här typen av tryfflar (båda de länkade recepten ovan använder samma metod) är Barebells proteinbars. Jag har nämligen kommit på att om en micrar en sådan bar tillsammans med fett/olja/nötsmör/kräm av något slag, och blandar i något torrt (mjöl, proteinpulver) och en skvätt mjölk, så har en världens bästa tryffelbas. Bara att rulla till bollar och låta stelna och klart! Om en vill kan en doppa i choklad eller rulla i något festligt, jag rullade exempelvis de här tryfflarna i blåbärspulver. Hade jag haft vit choklad hemma hade jag smält lite sådan och doppat dem, det hade blivit ljuvligt!
Blåbär & vit chokad-proteintryfflar
receptet ger ca 8-10 tryfflar
Du behöver:
- 1 Barebells proteinbar i smaken ”Blueberry Cake”
- 2 msk proteinella vit choklad
- 40g vassle, jag använde tyngres Vaniljdrömmar
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk mjölk
- valfritt: choklad att doppa i / något att rulla i (ex blåbärspulver eller riven kokos)
Gör såhär:
- Skär baren i mindre bitar och lägg i en skål. Klicka i proteinella och smält försiktigt i micro.
- Arbeta snabbt (det stelnar när det svalnar); rör om, tillsätt vassle och kokosmjöl, rör sist ner mjölken och arbeta ihop.
- Ställ in i kylen att stelna något.
- Rulla till 14 bollar. Doppa i smält choklad, låt stelna.
Inga kommentarer