Uncategorized

En vecka i augusti

Den senaste veckan har verkligen varit ”tillbaka till verkligheten”, efter flera veckor av enbart göra-vad-vi-vill-dagar. I måndags började jag plugga igen, och M är nu tillbaka på jobbet. Parallellt är vi fortfarande mitt uppe i pool- och altanbygge som kräver mycket tid och jobb.


För av avsluta semestern på topp bjöd jag förra helgen ut M på middag på vårt favoritställe i Uppsala, Frenchi. De har så makalöst god mat! Vi väljer alltid flera rätter var och smakar av varandra. Det här var mina tre val;

Jag har hållit igång med träningen riktigt flitigt, och det har blivit allt från cykling till rena styrkelyftspass till helkroppspass — och till och med en liten joggingtur (!) igår. En övning jag provade för första gången under mitt helkroppspass var Zercher Squat. Som synes är den rätt jobbig. Hela passet har jag delat på min instagram, HÄR.

Förra söndagen tog jag med mig Rut till Stockholm för att prova på kättingdrag. Hon var lika glad som alltid och skötte sig strålande! Tycker det är så roligt att göra saker med Rut, hon tycker allt är roligt och är så vänlig mot- och charmar precis alla vi möter.

Den stående lunchen när det varit stressigt och ont om tid har varit proteinpannkakor med glass. Jag använder Tyngre’s pannkaksmix och tycker den ger supergoda pannkakor! Jag gör dem alltid små och fluffiga, tycker det blir allra godast. Till dem äter jag oftast NICKS-glass, min favorit är gräddkola (stor nytta) och salted caramel (liten bytta).

Jag har också återgått till min effektivaste mindfulness-aktivitet, nämligen att rita. Just nu gör jag en mandala (suprise).

Och (!!!) vi är inne på slutspurten med poolen! Igår monterades linern, dvs det som är ”insidan” av poolen. Vi valde en lite ovanligare liner, som ska efterlikna kalksten, och det blev så himla fint! Kan knappt bärga mig tills poolstenen är på plats runt om och vi får se helheten.

Igår var det dags för den återkommande pizzamiddagen, som vi i regel försöker få till en gång i veckan. Det är sådan lyx att kunna grädda sådana här pizzor hemma!


I skrivande stund sitter jag återigen på cykeln i gymmet och trampar, velar om jag ska försöka få till ett benpass eller bara cykla idag. Jag har helt galen träningsvärk efter min lilla joggingtur i förrgår (haha!) så vettetusan om jag ens KAN träna styrketräning.

I veckan som kommer blir det att slutföra grejer med poolen, så att de kan komma och återfylla runt den. Sedan är den badklar! Då återstår ”bara” terassen och altanen och uteköket :)))) SOM jag längtar tills nästa sommar, då kan vi njuta av allt det här ordentligt.

Utöver pool-fix så måste jag lägga på ett kol med plugget, så jag ligger lite före inför vår Schweiz-resa i september. Så att jag kan ta plugg-paus den veckan. Nu var det över ett och ett halvt år sedan jag var nere i Schweiz, och jag längtar ihjäl mig efter att få åka ner igen! Förutom att plugga ska jag försöka hinna färdigställa det sista i mitt projekt jag pysslat med under sommaren, så att det kan bli verklighet någon gång. Ser så mycket fram emot att berätta för er!

Nä men nu måste jag lägga ifrån mig telefonen så att jag kan bestämma mig om huruvida jag ska träna eller ej. Här var i alla fall en liten update om hur en vecka i augusti kan se ut.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Mikaela
    16 augusti, 2021 at 10:07

    Hej, vad pluggar du till för något? 🙂

Lämna ett svar