Vardagsuppdatering

Välkommen hem till oss

Tiden går fort hörrni, snart har vi bott i huset i ett helt år. Vi ”landade” rätt fort, och för mig kändes det genast som ”hemma”. Allt eftersom har möbler fått flytta in, tavlor hängts upp, och prylar flyttats runt. Jag tänkte att det nu är hög tid att ge er en liten ”rundtur” i huset, så häng med, vetja!


När man kliver igenom den första ytterdörren kommer man in på vår punschveranda. Den är liten och söt, precis som jag tänker mig att en punschveranda ”ska” vara (har exakt noll erfarenhet av punschverandor, för vem har det egentligen). Hit köpte jag ett bord och stolar från Ellos, som jag tycker passar himla fint. Och blommorna, de har jag lyckats hålla vid liv i flera månader nu, vilket alltså är en enorm bedrift för mig ska ni veta.

Sedan kommer man givetvis in i hallen. Här hänger julstjärnan kvar sedan förra vintern, pga två skäl: jag gillar den, men främst för att jag inte har hittat rätta lampan att hänga här istället. Så stjärnan har liksom blivit kvar. Och nu är det ju snart jul igen så tja, där hänger den ju bra, tänker jag.

Men den andra lampan på bilden ovan, den rakt ovanför Rut, har jag bytt ut. Till en lampa jag ”gjort” själv, hur jag gjorde skrev jag om i det här inlägget. Och där på väggen intill trappan hänger en av mina favorittavlor. För hur söt är den inte?

Om man går förbi trappen rakt fram så kommer man till det rum jag kallar för mitt arbetsrum, men som ärligt talat är lika mycket Ruts rum. För hon hänger väääldigt mycket på bäddsoffan här inne. Och så är väl tanken att om vi får övernattande gäster så ska de kunna sova här. Soffan heter SUND och jag köpte den från Sleepo (direktlänk).

Dörren där är till en liten ”gästtoalett”. Den har jag ingen bild på så där får ni helt enkelt leva med den outhärdliga nyfikenheten kring hur den kan se ut. Om man istället vänder sig om ser man min lille skrivbordshörna. Här är tanken att någon gång, ni vet när man har tid, bygga ett platsbyggd skrivbord på något stiligt vis. Men tills dess sitter jag alltså såhär, när jag redigerar bilder, bloggar och sköter bokföring. För övrigt så älskar jag färgen i detta rum, hur fin är den inte?!

Om man sedan backar tillbaka till hallen, kan man gå in i köket. Köket är rätt stort och består av en gammal originaldel, från 1920-talet, samt en nyare del. Den gamla delen ser ut såhär:

Vårt köksbord är en av mina absoluta favoritmöbler i hela huset. Det stod här när vi var på visning och föll pladask för den rejäla klossen i svart marmor. Vi sa att vi ville köpa bordet med huset, och helt ärligt tror jag säljarna var glada över att slippa flytta det, för det är extremt tungt och otympligt. Runt det har vi enkla pinnstolar.

Den nyare delen av köket är där själva matlagningen sker. Jag är väldigt förtjust i de små luckorna högst upp, är de inte söta?

Sista rummet på nedervåningen är det vi kallar ”salongen”, helt enkelt pga väldigt stort. Det är helt klart husets ”wow-rum”, med sin höga takhöjd och luftiga ytor. Man kan säga att salongen har tre ”delar”, där den första är mysdelen, med soffa och tv. Här är några bilder på den:

Spegeln bakom soffan är en maffig sak, som vi på visningen tyckte passade så bra här att vi helt enkelt sa att vi ville ha den med huset, vilket vi fick. Soffan är en modulsoffa från Hemdesigners som heter Eleonore, och den är underbar! Bordet heter Nilla, också köpt från Ellos, och är i mangoträ med skiva i marmor. Jag gillar det, men är inte helt nöjd med helheten. Jag har ett drömbord som jag kanske unnar mig att köpa någon dag… men for now, duger det här jättebra.

Sedan kommer andra ”delen” av salongen, mittendelen eller vad man ska säga, vilket är matsalsdelen. Här har vi vårt egengjorda matsalsbord, som alltså bara är en blocket-fyndad marmorskiva på 240cm, som ligger på en plywoodskiva som vi fäst tre kvadro-ben på. Jag gillar längden på bordet, och tycker både att det behövs för att fylla ytan här inne samt att jag vill kunna sitta många runt bordet. Meeen jag tycker det blir lite för mörkt, och letar med ljus och lykta efter ett nytt bord hit in. Det visar sig dock att långa bord (över 200 meter) är svåra att hitta, i alla fall om man har lite önskemål om material och färg. Så vi får väl se, när det eventuellt blir en uppdatering här inne.

Stolarna heter för övrigt ”Forms”, från House Doctor, och jag köpte dem från Reforma (här). De är väldigt sköna att sitta på, och jag tycker de passar med bordet vi har nu, men om vi hittar nytt bord har jag planer på att byta ut även stolarna.

Lampan är från By Rydéns, och heter Splendor bar. Jag köpte den på, surprise surprise; Ellos (direktlänk).

Slutligen har vi en liten ”lounge-del”, eller vad man ska kalla det. Här hänger min favoritlampa i hela huset; Drop Chandelier från 101 Copenhagen, ä-l-s-k-a-r den! Under den alla hundars favoritmatta (Fluff Flokati från Sleepo), en svart skinnsoffa, ett glasbord (”Maglehem” från Furniture Fashion) samt två BEAU-stolar från Soffadirekt. Stolarna står dock inte här längre, utan jag har köpt en fåtölj hit, som snart kommer få sällskap av en till likadan.

Vidare till övervåningen! Här har vi då våra sovrum. Först kan vi kika på lilla J’s sovrum. Jag är väldigt förtjust i hennes rum, med allt från färgerna till den söta sänghimlen till ramarna ovanför skrivbordet.

I rummet intill bor tonårsdottern, och här har jag inte lagt mig i så mycket utan hon har fått inreda som hon vill. Men väggfärgen (!) är en av mina favoriter i hela huset. Den är liksom rosa-beige, typ. Helt ljuvlig i alla fall!

Sista sovrummet är mitt och M’s. För M var det viktigt med hög säng, för ”hotellkänsla”, så vi har fäst högre ben på sängen och jag måste erkänna att det ger en annan känsla, lite lyxigt sådär. Tyvärr verkar det inte tillverkas sängkappor för så höga sängar dock, så det har jag löst med att helt enkelt ha dubbla sängkappor. Funkar ju det också! Sänggaveln är i ljusgrå sammet, den heter Art och är köpt från Sleepo (direktlänk).

Vi har två badrum på övervåningen. Min favorit är det vi kallar ”grå badrummet”, som har en fantastiskt snygg sten och till det svarta detaljer. Älskar!

Det andra badrummet använder jag ärligt talat sällan, främst för att jag aldrig badar. Vi kallar det ”vita badrummet” och det ser ut såhär:

Sen har vi ett litet, tja ska man kalla det bibliotek? Det är i alla fall bokhyllor. Här älskar jag bjälkarna i taket, och jag ville ”knyta ihop” rummet genom att använda samma färg på några av möblerna.

Sist men inte minst har vi vårat ”dressing room”. Helt enkelt ett rum för alla kläder. Det må vara ett stort hus, men förvaring har vi då inte gott om, tyvärr. Utan det är i princip det här rummet som vi har.


Så, det var en liten rundtur i huset! Jag tycker det är både roligt och mysigt att ”hålla på”, att piffa och flytta runt osv. Så ”klart” lär det väl aldrig bli direkt. Men vi trivs verkligen här, så himla bra. Nu längtar jag tills vi fått klart altanen med utekök och allt, så vi kan njuta även av det. När det är färdigt lovar jag att visa er det också, såklart.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Sofia Wallin
  11 september, 2021 at 13:42

  Väldigt skandinaviskt, otroligt snyggt alltihopa!

 • Svara
  Jessica
  11 september, 2021 at 20:06

  Men guuu va fint

 • Svara
  Anna
  12 september, 2021 at 16:23

  WOW! Alltså wow! Jag är en blandning av djupt imponerad/fruktansvärt avundsjuk/inspirerad/förtrollad! Så himla duktig du är!

Lämna ett svar