Träning Träningsövningar

1 kettlebell – 6 övningar för mage/core

För snart två år sedan provade jag en ny taktik för att få till magträningen. Från att ha lagt några magövningar i slutet av ett pass i veckan, bestämde jag mig för att få in övningar för magen varje gång jag var på gymmet. Det gjorde jag genom att superseta mina övriga övningar med en övning för magen/coren. Det visade sig vara en vinnande taktik, och nu har det som sagt snart gått två år utan att jag skippat magträningen ett enda gympass.

När det kommer till vilka övningar jag kör så är det väldigt olika, jag har favoriter i perioder, och jag testar gärna nya övningar som jag hittar på tex Instagram. Igår körde jag 6 övningar med en kettlebell, som jag verkligen gillade. Jag har listat dem här nedanför med bilder och tillhörande utförandebeskrivning, och HÄR kan du se video på alla övningarna.

Kettlebell Overhead Sit Up

Startposition: Ligg på rygg, med benen isär, ner med svanken i golvet, håll kettlebellen på neutrala armar rakt ovanför huvudet.

Utförande: Pressa kettlebellen uppåt mot taket genom att göra en sit up, tills du sitter rakt upp i 90 grader. Gå ner samma väg och upprepa.


Kettlebell Deck Squat

Startposition: Ligg på rygg med böjda ben och fötterna i golvet, håll kettlebellen över bröstet.

Utförande: Rulla upp och ”in genom benen”, i princip så du hamnar i en väldigt djup knäböj. Res dig upp. Gå ner samma väg och upprepa.


Kettlebell Deag Bug

Startposition: Ligg på rygg med händerna på kettlebellen som du har stående över huvudet. Benen i luften, böjda i 90 grader.

Utförande: För kontrollerat ner ett ben, tills det är rakt. För upp igen, upprepa med det andra benet.


Kettlebell Lig Lifts

Startposition: Ligg på rygg med benen ihop och svanken i golvet, håll kettlebellen på neutrala armar ovanför huvudet.

Utförande: Med fortsatt tryck ner mot golvet med svanken, lyft benen rakt upp, till 90 grader. Vänd och sänk kontrollerat ner benen mot golvet igen. Upprepa.


Unilateral Kettlebell Sit Up

Startposition: Ligg på rygg, med benen isär, ner med svanken i golvet, håll kettlebellen med en arm ovanför huvudet.

Utförande: Pressa kettlebellen uppåt mot taket genom att göra en sit up, tills du sitter rakt upp i 90 grader. Gå ner samma väg och upprepa.


Kettlebel Lateral Swings

Startposition: Stå lite bredare än höftbrett isär med fötterna.

Utförande: Startposition: Stå lite bredare än höftbrett isär med fötterna. Håll kettlebellen i ena handen, och gå ner mot motsatt sidas fot. Svinga upp kettlebellen rakt ut åt sidan, upp till huvudhöjd. Låt sedan falla tillbaka mot foten, och upprepa.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar