Idag hade jag lite dötid att ha ihjäl och vad är väl en bättre aktivitet då än att baka något smarrigt?!
Nej precis, det finns nog ingen bättre aktivitet.
Så, jag bakade. En protein-kladdkaka med smak av jordnöt och kokos, fylld med bitar av vit choklad.
För den trogna följaren känns receptet nog igen: för det är egentligen inget nytt recept, utan en variant av ett av mina favoritrecept för kladdkaka. Jag har utgått från det när jag gjort bland annat äppelpaj-kladdkaka, chokladbolls-kladdkaka, pepparkaks-kladdkaka, och denna veganska variant. Originalreceptet är min Chocolate chip cookie dough-kladdkaka, och det är verkligen suveränt, om jag får säga det själv!
PROTEIN-KLADDKAKA med jordnöt, kokos & vit choklad
18cm i diameter
Du behöver:
- 2 dl (80g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
- 1 dl (52g) vetemjöl
- 1/2 dl (15g) kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 1 msk sukrin gold
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl (45 g) kokosolja
- 2 msk (32 g) jordnötssmör, jag använde detta med kokos
- 1 dl (140 g) mörk fibersirap, jag använde NICK’s med honungssmak
- 1 äggula
- 40g hackad vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
- Blanda alla torra ingredienser (utom den hackade chokladen) i en bunke.
- Tillsätt (flytande) kokosolja, jordnötssmör, fibersirap och äggula och arbeta ihop till en deg.
- Vänd sist ner den hackade vita chokladen och arbeta in den också, tryck sedan ut degen i den förberedda formen.
- Grädda i 12-15 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.
Inga kommentarer