Jag hittade några överblivna proteinbars i cookie dough-smak och bestämde mig för att inkludera dem i ett bak. Sagt och gjort; proteinkladdkaka gjordes. I den petade jag ner bitar av barsen. När kakan gräddats, svalnat samt övernattat en natt i kylen så skar jag upp rutor som jag doppade i mjölkchoklad. Det blev, inte helt otippat, väldigt väldigt gott!
CHOKLADDOPPAD KLADDKAKA MED COOKIE DOUGH-GÖMMA
receptet ger ca 8 rutor
Du behöver:
- 50 g Proteinella
- 20 g kokosolja
- 60 g mörk choklad
- 2 hela ägg
- 2 äggvitor
- 60 g (3/4 dl) sötströ, jag använde NICK’s Use Like Sugar
- 30 g (1/2 dl) kokossocker
- 35 g (1/2 dl) sukrin gold
- 50 g vassle proteinpulver med chokladsmak, jag använde Tyngre’s kladdkaka
- 32 g (3/4 dl) kakao
- 16 g (2,5 msk) havremjöl
- 1/3 tsk salt
- 1/3 tsk bikarbonat
- 2 st Proteinbar Cookie Dough från NICK’s
- 200 g mjölkchoklad att doppa rutorna i
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform, jag använde en glasform från Ikea (denna storlek).
- Bryt ner chokladen i en skål och tillsätt Proteinella och kokosolja. Värm försiktigt i micron, 20-40 sekunder borde räcka, och rör så att chokladen smälter helt. Ställ åt sidan att svalna en aning.
- Rör ihop vassle, kakao, havremjöl, salt och bikarbonat i en skål, ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, äggvitor, sötströ, kokossocker och sukrin gold i en stor bunke. Tillsätt sedan chokladsmeten medan vispen är igång på låg hastighet. Vispa bara tills allt är blandat.
- Vänd sist ner den torra blandningen och häll sedan över smeten i den förberedda formen.
- Skär upp barsen i 4 bitar vardera, och tryck ner i smeten.
- Grädda i ca 18 minuter. Ta ut, låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten.
- Skär upp kladdkakan i 8 rutor. Om den är lite för kladdig för att hantera kan du ställa in rutorna i frysen någon timme, innan du smälter mjölkchokladen och doppar rutorna. Låt chokladen stelna.
Inga kommentarer