Med tre ingredienser (okej, fyra om en räknar mörk- och ljus choklad som olika ingredienser) gör en dessa galet goda chokladtryfflar. De har intensiv chokladsmak, och konsistensen är som en blandning av seg kladdkakemitt och mörk chokladtryffel – smälter på tungan!
Ingrediens 1 är ”cake in a cup”-kakmix från Sukrin. En tillsätter bara vatten och micrar i en minut – vips så får en chokladkaka! Ingrediens 2 är jordnötssmör, som rörs ihop med ingrediens 3; smält mörk choklad. Slutligen doppas tryfflarna i mjölkchoklad för… jag vet inte varför det skulle behöva motiveras? Det är choklad liksom, ju mer desto bättre.
CHOKLAD- & JORDNÖTSTRYFFLAR
receptet ger ca 11 tryfflar
Du behöver:
- 1 påse ”cake in a cup” (från Sukrin, googla var du kan köpa)
- 35g (2 msk) jordnötssmör, jag använde crunchy
- 35g mörk choklad, jag använde steviasötad från Nick’s
- 75g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
Gör såhär:
- Gör kakan enligt anvisningarna på förpackningen, ställ åt sidan att svalna.
- Bryt ner chokladen i en liten skål, klicka ner jordnötssmöret. Micra tills du kan röra ihop till slätt.
- Smula ner chokladkakan i choklad- och jordnötssmeten, arbeta ihop till en smidig deg. Rulla 11 bollar.
- Smält mjölkchokladen och doppa bollarna.
Inga kommentarer