Frågor och svar

Svar på frågor del I

Emelie frågar:
Vill du ha man (eller fru, vad vet jag), gifta dig, få barn? The typical svensken liksom, stadga dig så att säga? 
Jag vill må bra, så pass bra att jag kan vara själv – även om jag absolut vill ”hitta” en man (för nä, fru tror jag nog inte) att dela ett liv med. Och om min kropp en dag kan och vill, också få barn. Om jag hittar den jag vill dela livet med, gifter jag mig gärna. Men inget av det här vill jag ska vara avgörande för min lycka och välmående, så att säga.

Har du rest mycket?
Nja, inte jättemycket men det har varit en del turer ner till Schweiz såklart, och några länder däromkring har jag besökt (Österrike för skidor, Tyskland men egentligen bara för att besöka en nöjespark – har tex aldrig besökt Berlin.. och Italien, Frankrike). Med familjen har jag varit på ett par charterresor till Grekland och Turkiet, och jag är bra på att passa på att hälsa på vänner som bor/pluggar/jobbar utomlands ; tex min vän som bott i Tanzania, kusinen i New York, en annan vän som åker till Kina ofta där jag kunde hänga på en gång. London är en favorit hos mig, medan Paris inte imponerar vidare alls (dyr och trist shopping och fyfarao vad fransmän är snäsiga). Thailand har jag varit i också. Jag älskar att resa och har bestämt mig för att åka överallt jag får möjlighet till! Jag vill se, uppleva och lära mig allt jag bara kan!750flygmoln_web

Står du nära dina föräldrar (och syskon om du har)?
Jag flyttade från min mamma sista gången när jag var 18, de första åren hade vi väldigt lite kontakt och en rätt dålig relation. Men sedan dess har vår relation blivit betydligt bättre – distansen har nog gjort oss gott. Min pappa bor som bekant i ett annat land och det innebär inte bara X antal mil mellan oss utan det är även stora kulturella skillnader. Schweiz är ett väldigt speciellt land och ”klyftorna” mellan våra liv är stora.. För mig blir det en rätt stor kontrast att hälsa på i miljonärslivet de har, från en vardag där jag stundvis inte haft en krona i plånboken, mat på bordet eller en säng att sova i. Vi har helt ok relation efter omständigheterna, det är trots allt så att vi aldrig haft chansen att ha en vardag ihop, då mina föräldrar skiljde sig när jag var 3 år (tror jag). Jag har en lillebror (mammas sida) som är nästan 7 är yngre, och vi har inte direkt gjort mycket ihop eller så, dels pga åldern men vi har överlag olika intressen.

Vad heter du i mellannamn?
Mitt fullständiga namn är Fanny Margareta Roethlisberger

Dina åsikter om alkohol? Tycker du det är gott?
Mina åsikter är väl egentligen att det inte definierar dig, ditt mående eller din hälso-status. Gillar man det kan man absolut dricka det enbart därför (jag är uppväxt med ett sydeuropeiskt synsätt från Schweiz där man delar en flaska vin var och varannan dag och jag har nog aldrig sett familjen där nere synbart påverkad, till skillnad från i Sverige där jag tycker det är desto obehagligare att se vuxna människor dricka). Personligen tycker jag att väldigt många drycker är godare än de som innehåller alkohol, så vill jag dricka något som bara är gott – dricker jag alkoholfritt. Vill jag ”ha lite roligt” dricker jag alkohol, givetvis sådan som faller mig i smaken och det är främst groggar jag blandar själv, ett gott vin (och nej jag vet knappt vad jag gillar, dricker det sällan så det handlar mest om slump ifall flarran jag greppar är god eller inte. Brukar välja efter etikett och design på flaskan hahah) eller ibland öl. Och shots, jag tycker det är fruktansvärt roligt att shotta med vänner! Det jag har enormt svårt för är alkohol vid högtider där barn är med, typ jul. Att se vuxna människor bli så alkoholpåverkade att de förändras ska inget barn behöva se. Inget.forstasch1

Favoritprogram på tv?
Oj, jag ser inte riktigt på tv. Om jag är hemma, slår jag ibland på tv:n som ”sällskap”. Och på morgonen har jag alltid nyhetsmorgon på, från 7 till 10, om jag är hemma såklart. Följer inte Idol eller något sådant program, har inte ro att anpassa livet efter en viss tid utsatta dagar.

Favoritfilm + genre & favoritbok + genre?
Jag älskar amerikanska komedier á la Baksmällan och andra lite töntiga (högst orealistiska) typ ”romantiska komedier” – överlag bara gillar jag att skratta. Smart humor är den bästa, och jag avskyr inlagda skratt så alla sådana tv-serier går fetbort. På tal om serier, är min absoluta favorit all time Entourage. Har sett samtliga avsnitt 6-7 gånger nu tror jag. Bok? Oj, ett tag läste jag 1 bok om dagen (jag var ett ensamt barn där ett tag, haha) men nu var det väldigt länge sedan. Min favoritbok är dock utan tvekan The Secret, för den räddade mitt liv. Men det har jag skrivit ett par gånger nu 😉

My undrar:
Hej jag undrar vilka favorit proteinpulver du har. Både till att bara ha i vanlig shake och till annat. En topp tre i vardera (bara för att jag är den typen som aldrig kan väljs endast en favorit av något).
Jag dricker aldrig vanliga shake’s så har faktiskt dålig koll på vilka smaker som är goda så, eller märken för den delen. Men jag har ju ofta en skopa i morgon/kvälls-glassen och matigare smoothies som smaksättare (och proteinboost, såklart) och då är mina favoriter just nu salted caramel till bananglass/smoothie, allt med bär tycker jag är gott i ”glass” man gör av kvarg och frysta bär, och just nu har jag dille på att göra ”exotisk glass” med fryst mango/annan-gyllene-frukt (finns blandpåsar på coop jag brukar köpa med papaya, mango och ananas) + kvarg och en skopa apelsin/passionsfrukt-protte. Vitchoklad/jordgubb är också gott, jag gillar sött som ni vet 😉myprotein-3

Någon kändis (skådis, politiker, artist, bloggare, president whatsoever) du verkligen skulle vilja träffa? Vad skulle du prata med hen om?
Bob Proctor och Kai Greene står högst upp på listan av personer jag skulle vilja träffa. Blir helt till mig bara av att skriva det här nu, haha. De två männen alltså. Jag skulle vilja tacka Bob för allt han ”lärt mig”, all inspiration har dagligen ger mig i och med The Secret (och jag följer honom på Instagram) och bara för allt han gör för människor runt om i världen. Världens coolaste gubbe det där! Kai är också fantastisk, han har så mycket djup och tanke i allt han gör. Jag hyser den största respekt för honom och vad han gått igenom. Med honom skulle jag väl gärna snacka träning, livsöden, överlevnad, motivation och vad styrka egentligen innebär

Madeleine undrar:
Jag undrar vilka din ABSOLUTA favoritrecept är här på bloggen, vilka man inte få missa?
Speciellt när det kommer till desserter och bak, men också maträtter?
Oj, svårt. Jag ska samla några favoriter i ett inlägg!

Peasyeasy:
Kul med frågestund!  Jag är mest lite nyfiken på hur du resonerar kring det här med olika sötningsmedel, det är ju värsta djungeln… Vilket sötningsmedel använder du helst? Och hur tänker du kring t.ex det här med att aspartam och suckralos kan höja blodsockret (http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/diabetes/konstgjorda-sotningsmedel-gav-moss-hogre-blodsocker/)?
Jag tycker sötningsmedel är helt ok och att hela ”skräcken” runt det är överdriven. Visst, dricker man tio liter sötad läsk kanske det kan påverka (förmodligen inte dock, om man är frisk) men vem gör det?! Jag undviker inte aspartam eller någon annan speciell sötning, även om jag såklart inte anstränger mig för att få i mig det. Jag använder diverse olika sorter och märken, men till vardags är det mest steviadroppar. I bakverk gillar jag att använda mig av sötningar som mäter lika som vanligt socker, dels för att volymen och proportionerna ska bli bra, samt att ni då kan välja om ni vill köra sockerfritt eller använda vanligt socker. Senaste tiden har jag provat sukrilett i både strö- och florsocker-variant och de är grymma, ingen eftersmak och har funkat felfritt i allt jag gjort hittills. Och slutligen använder jag mer och mer ”naturlig sötning” som dadlar och kokossocker (älskar dem båda! Kola!)skafferi6

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar