När jag upptäckte naturgodis för en himla massa år sedan blev cashewnötterna med sourcream & onion-smak genast en favorit hos mig. Vilket de fortfarande är, och jag har i många år nu flera gånger tänkt att jag måste testa att göra en egen, liknande kryddmix. Inte bara att smaksätta nötter med, utan alla möjliga typer av snacks.
Popcorn, till exempel. Numera finns det visserligen smaksatta popcorn att köpa, i flera olika smaker (jag provade ett par i höstas, som jag skrev lite om HÄR) meeen jag gillar ju att ”testa själv”. Häromdagen fick jag äntligen tummen ur och testade att göra min egna sourcream & onion kryddmix att smaksätta mina popcorn med – och så bra det blev! Testa testa!
Du behöver:
- 4 msk mjölkpulver
- 2 tsk lökpulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad persilja
- 1/2 tsk salt
- 2 msk näringsjäst
Något överflödigt med instruktioner här kanske, men för att vara lite extra tydlig så kommer de här;
- Poppa popcorn.
- Rör under tiden ihop ingredienserna till kryddmixen.
- Häll de poppade popcornen i en stor skål/bunke.
- Tillsätt kryddmix efter smak (till en påse popcorn hade jag ungefär 1/3 av en sådan här laddning kryddmix)
- Servera. Ät.
PS! Om du vill ha popcorn, men en sötare variant, kan jag varmt rekommendera mina salta kolapopcorn, och de här chokladtäckta popcornen.
2 Kommentarer
Jessica
22 januari, 2017 at 00:38Som jag har undrat o längtat efter ett sånt recept. Näringsjäst, är det Bjäst du menar då?
Tack för fantastisk blogg 🙂
anna
24 januari, 2017 at 18:57Har ni lagt ner podden?:)