BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Uncategorized Vardagsuppdatering

Proteinbrownie (med mandelsmör, espresso & vanilj)

En riktigt bra brownie ska i min mening kort och gott vara mycket. Mycket chokladsmak. Inge fluff och inge ”lätt”. Choklad. Mastigt. Mäktigt. Jag tar gärna ut den ur ugnen lite kladdig i mitten, för att sedan låta den stå till sig i kylen ett tag och slutligen servera den kall – så att mitten blivit som lite fudge:ig, chokladsmaken ”växt till sig”, och det hela bara är alldeles fantastiskt gottit.

Igår gjorde jag en sådan brownie. En brownie med en touch av mandel, espresso och vanilj. Det blev en hit! En inte så värst söt, väldigt chokladigbrownie.

browniealmond3

Det var två nyheter i skafferiet som stod för basen ; mandelsmör med espresso/vanilj från Trendy Food Nordic (som jag skrivit om HÄR, deras webshop öppnar första januari) och den nya protein brownie-mixen från SISU Nutrition.

browniealmond2

Sisu Nutrition kanske ni minns från tidigare inlägg – jag har skrivit om deras drömgoda BCAA med iste-smak, som sedan första gången jag smakade varit min absoluta favorit, det smakar verkligen fräscht iste! Jag har även använt deras kola/vanilj-proteinpudding och gjort en festlig trippel-pudding, en grym cheesecake,  och smaksatt bliss balls. Nu finns SISU Nutrition’s produkter att köpa på Svenskt Kosttillskott’s hemsida – HÄR hittar ni dem allihopa.

Browniemixen ska enligt anvisningarna på burken blandas med vatten, ägg och olja för att sedan gräddas i ugn. Jag ville leka lite och få till en egen twist, så jag valde att byta ut olja mot nötsmör, tog bara ett ägg och skopade i pulver tills konsistensen på smeten var lagom. Resultatet blev en grymt god brownie som även Martin, en av skaparna av hela SISU-serien, gav stora tummen upp när jag bjöd honom på en bit igår eftermiddag.

Jag kan överlag varmt rekommendera SISU’s produkter, men för att låta dem presentera vad de gör själva klistrar jag in raderna om dem som står hos Svenskt Kosttillskott;

”SISU Nutrition har tagit fasta på kvalitativa och rena produkter utvecklade för såväl motionären som eliten. SISU arbetar nära tillsammans med branschexperter för att ta fram spännande och innovativa produkter som kan sätta guldkant på tillvaron.”

Nu – back to those brownies! Såhär gjorde jag;

Jag micrade 1/2 dl mandelsmör med espresso och vanilj så det blev flytande. Hade i 1 dl vatten och 1 helt ägg. Slutligen tillsatte jag 4 skopor proteinbrownie-mix och så röde jag ihop det till en kladdkakssmet-liknande smet och hällde över i en smörjd form (löstagbara kanter, 16 cm i diameter) och gräddade på 175 grader i 10-12 minuter.

Ut ur ugnen – vara tålmodig och låta svalna – ställa in i kylen – ta ut, skära upp och ÄTA.

browniealmond1

 

 

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Alex
  13 december, 2014 at 08:19

  WOW..

  Ser fantastiskt gott ut! 🙂

 • Svara
  Alex
  13 december, 2014 at 08:19

  WOW..

  Ser fantastiskt gott ut! 🙂

Lämna ett svar