Inspiration och pepp Vardagsuppdatering

Allt det där jag bär med mig i träningsväskan

…för det ser så mycket mer ut utanför väskan än när jag rotar i den var och varannan dag i samband med träning. Rubrik nummer 7 i träningsbloggsutmaningen från Sofy lyder ”alltid i min träningsväska” och det här är vad man hittar i min;

gymvaska1

 • Skor – mina älskade, välslitna Nike’s (Nike Free TR Fit 4) och mina tyngdlyftningsskor (Adidas Power Perfect II). Ibland tar jag bara med det ena paret, men för det allra mesta har jag båda med i väskan eftersom jag vet att om jag tar ur det ena paret finns risken att jag sedan glömmer att lägga tillbaka det inför nästa pass då de kanske behövs…
 • Bälte, dragremmar, wrist wraps – träningstillbehör som jag skrivit om förut; vilka jag har, samt när och varför jag använder dem.
 • Trådlösa hörlurar – jag köpte mina powerbeats2 tidigare i vår och det var utan tvekan ett av mina bättre inköp. Jag vill inte ha telefonen i fickan, eller behöva tänka på sladdar och tappade lurar, när jag tränar. Att ljudet är grymt och batteritiden ungefär oändlig är andra stora plus med dessa lurar.
 • BCAA – dricker jag under träning.
 • SALPRO – tar jag direkt efter träningen.

Jag har faktiskt aldrig med mig dusch-grejer i träningsväskan, utan brukar i planera och lägga mina pass så jag kan gå direkt hem efteråt för hela den biten. Däremot finns ju de vanliga småsakerna som jag liksom alltid har med mig, också med när jag går och tränar; plånbok, nycklar, tuggummi… sådant där, ni vet. Tamponger är en typisk grej jag tycker att jag hittar i varenda väska, varenda fack, ja precis överallt precis hela tiden egentligen och då alltså även i träningsväskan – förutom när de akut behövs. Alltid samma sak, a-l-l-t-i-d. Vart tar de vägen?! Precis som med de små hårspännena, jag hittar sådana överallt men aldrig när jag verkligen behöver dem. Då är spårlöst försvunna.

gymvaska2

Just nu dricker jag den senaste smaken av BCAA från Sisu Nutrition. Tidigare favoriten är Ice Tea, och det finns även Moijto. Den nya smaken är Cactus/Lime och jag tycker den smakar precis som min barndomsfavorit Festis i samma smak, mums!

Salpro har jag skrivit om på instagram (här) men kanske inte här i bloggen inser jag nu när jag tänker efter (?). Det är i alla fall 100% hydrolyserat protein från lax, och kompositionen som just fiskprotein har stimulerar och underlättar upptaget av järn. Som menstruerande kvinna, som träna en hel del (= svettas) och dessutom har haft järnbrist så länge jag kan minnas, är det sådana detaljer jag tänker på när jag väljer kosttillskott. Jag har idag inte järnbrist längre, men vill ju inte heller få det igen. Den nyfikne kan läsa mer om Salpro på deras hemsida.

Produkterna från Sisu Nutrition finns, mig veterligen, i dagsläget bara hos Svenskt Kosttillskott (HÄR) samt ute på Wenngarn Sportcenter. Salpro säljs, vad jag vet, bara på Budo & Fitness. Än så länge, i alla fall. För övrigt är ingen av länkarna i detta inlägg är affiliatelänkar, utan jag har bara länkat dit jag vet att produkterna finns.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Elsa
  7 juni, 2015 at 12:51

  Kul läsning!

  Är sugen på att skaffa trådlösa lurar, men det som får mig att tveka är att jag inte vet var jag då ska ha mobilen? Har du den i ett ”mobilarmband” eller hur gör du?

  Undrar också vad ditt syfte är med att ta aminosyror under passet? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   7 juni, 2015 at 21:18

   Jag har mobilen i väskan eller bara på golvet bredvid mig 🙂

   Sen syftet med BCAA.. ja ett försök till kort svar; bcaa är dels en potent prestationshöjare, och är dessutom en utmärkt energikälla för arbetande muskler. Bcaa har också visat sig ha en positiv effekt på kroppens utsöndring av de hormoner som spelar roll när målet är att bygga muskler (testosteron, insulin och tillväxthormon).
   Alltså som sagt det finns ju maaassa info om vad BCAA är/hur det används/varför osv osv som man hittar genom en snabb sökning på google, annars tycker jag att Daniel Richter skrivit bra om det (och mycket annat, för den delen, mycket läsvärt hos honom!) HÄR

 • Svara
  Frida
  8 juni, 2015 at 18:18

  Du har inte testat myproteins bcaa? jag är sugen på att börja men det känns som en djungel med utbud överlag.

Lämna ett svar