COPYCATS & DIY Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

”Thank God It’s Friday” – Chokladnytt, recept och 25% rabattkod

chocopeanutbar2

Fibersirap – jag använder den cirka vareviga dag. Mest till egna proteinbars eller små proteinbollar (jag gör helt enkelt små bollar istället för en större bar, samma ingredienser och samma proportioner) men som ni säkert vet är sirapen även kalas i bak. Mina stora favoriter hittills är kolasnitten och dessa peanut chocolate chip blondies. Mums!

Igår tog jag en lunch med gänget på Nutri Nick och med mig hem fick jag det nyaste tillskottet i NN’s lilla chokladfamilj: en mörk steviasötad chokladkaka. Sedan tidigare fanns i sortimentet en mjölkchoklad, samt både mjölk- och mörk choklad med hasselnötter. Grundreceptet på chokladen är lite omgjort och den ”kalla eftersmak”  en del upplever att stevia kan ge, kan i alla fall inte jag känna minsta spår av nu (jag har givetvis provsmakat och jämfört choklad från de olika batcherna – en tar väl sitt jobb på allvar!)

nutrichoklad2

För mig som gillar att just baka med choklad var den mörka chokladen utan nötter en välkommen nyhet, och det första jag gjorde när jag kom hem strax efter 21 igår kväll, var såklart att göra något gottit. Bak kan jag kanske inte kalla det, för det blev en härlig proteinbar. Med dubbelt upp choklad och salta jordnötter. Match made in heaven och ett fint avslut på en lång, intensiv och himla fin dag!

”Double Chocolate Salty Peanut”-proteinbar

Gör såhär:

 1. Värm sirapen i micron tills den börjar bubbla, ca 20-30 sekunder
 2. Rör ner vassle och kakao, droppa ner flavdrops och när det ser smuligt ut – använd händerna. Det brukar inte behövas vätska utan man luras bara först av den till synes ”torra” konsistensen. Det beror dock lite på vilket proteinpulver man använder, så håller det verkligen inte ihop kan man tillsätt lite vätska (vi snackar en tesked i taget, verkligen lite).
 3. Tillsätt jordnötterna (jag hackade mina grovt) och när det hela har svalnat en gnutta ha ner också den hackade chokladen. Den smälter (såklart..) snabbt om det är för varmt, men lite ljummen är lugnt. Knåda och rulla inte i en oändlighet bara, utan arbeta snabbt och lägg sedan baren på en silikonmatta eller en plastpåse, och lägg in i kylen ≈1 timme.

chocopeanutbar1

Pssst!!

IDAG har My Protein följande kalaserbjudande: 25% rabatt på hela beställningen (+upp till 3 gratis gåvor) 

Så vill du klicka hem någon av de produkter jag regelbundet använder och inkluderar i mina recept (eller något helt annat för den delen) är det koden TGIFSE som gäller idag. Utöver rabatten så får man om man handlar för 200:- en shaker på köpet, handlar man över 400:- får man både shaker+hörlurar, och handlar man över 650:- får man shaker+hörlurar+BCAA plus

PS: Om du missar dagens erbjudande kan du alltid använda koden FR10 för 10% rabatt på din beställning. Vill dock poängtera att jag inte får någon som helst provision när denna kod används. Det för att jag inte orkat ansluta mig till något affilatenätverk, utan jag länkar en del ingredienser för att visa vilket specifikt märke jag använde för att få just det resultat jag skriver om + visar bild på. Faktum är att jag aldrig fått något för någon av mina länkar till olika produkter, varken ur MP’s sortiment eller produkter från andra företag/märken/hemsidor.

Vill bara vara tydlig med detta, även om jag tycker att både jag och andra bloggare har all rätt till ersättning för det jag/vi gör. Jag lägger ofantligt mycket tid på att tänka ut recept & provbaka, fota+bildbehandla, skriva och strukturera och grundligt tänka igenom varenda inlägg som postas här.

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Heddan
  28 augusti, 2015 at 08:34

  Har du några favoritprodukter du kan tipsa om på My Protein, som du själv brukar använda?

  • Svara
   roethlisberger
   28 augusti, 2015 at 08:58

   Jag har ett inlägg om alla produkter jag testat + mina omdömen HÄR som jag uppdaterar så fort jag testar nytt 🙂

 • Svara
  Heddan
  28 augusti, 2015 at 08:34

  Har du några favoritprodukter du kan tipsa om på My Protein, som du själv brukar använda?

  • Svara
   roethlisberger
   28 augusti, 2015 at 08:58

   Jag har ett inlägg om alla produkter jag testat + mina omdömen HÄR som jag uppdaterar så fort jag testar nytt 🙂

 • Svara
  Elin
  28 augusti, 2015 at 08:40

  Jag har en liknande fråga som den före. Du kanske redan gjort det nån gång men det skulle vara jättekul att veta vilka produkter du använder frekvent och är av typen man inte hittar i gängse mataffär. Jag tänkte t ex beställa fibersirap nu på nätet för att göra ett bakryck (har tittat på alldeles för många av dina smaskiga grejer för att inte testa själv! :-)) men det kanske finns sånt jag borde passa på att beställa när jag ändå håller på.

  • Svara
   roethlisberger
   28 augusti, 2015 at 09:00

   Sök på my protein i sökrutan här uppe i bloggen för att hitta alla inlägg/recept där jag använt deras produkter, och kolla detta inlägg där jag samlat alla mina omdömen, och uppdaterar allt eftersom jag testar nytt

 • Svara
  Elin
  28 augusti, 2015 at 08:40

  Jag har en liknande fråga som den före. Du kanske redan gjort det nån gång men det skulle vara jättekul att veta vilka produkter du använder frekvent och är av typen man inte hittar i gängse mataffär. Jag tänkte t ex beställa fibersirap nu på nätet för att göra ett bakryck (har tittat på alldeles för många av dina smaskiga grejer för att inte testa själv! :-)) men det kanske finns sånt jag borde passa på att beställa när jag ändå håller på.

  • Svara
   roethlisberger
   28 augusti, 2015 at 09:00

   Sök på my protein i sökrutan här uppe i bloggen för att hitta alla inlägg/recept där jag använt deras produkter, och kolla detta inlägg där jag samlat alla mina omdömen, och uppdaterar allt eftersom jag testar nytt

 • Svara
  E
  29 augusti, 2015 at 06:51

  Kalla eftersmaken kommer från erytriolen. Kan upplevas i questbars som är sötad med stevia och erytriol. Men det är erytriolen inte stevian som gör det.

  Undrar om vissa är extra känsliga orecis som med aspartam mm. Alla känner ju inte aspartamets eller sukralosets hemska bismak. Kanske inte alla upplever ”kylan” hos erytriolen heller?

  Xylitol, björksocker, ger en liknande isande ”bismak” 🙂

 • Svara
  E
  29 augusti, 2015 at 06:51

  Kalla eftersmaken kommer från erytriolen. Kan upplevas i questbars som är sötad med stevia och erytriol. Men det är erytriolen inte stevian som gör det.

  Undrar om vissa är extra känsliga orecis som med aspartam mm. Alla känner ju inte aspartamets eller sukralosets hemska bismak. Kanske inte alla upplever ”kylan” hos erytriolen heller?

  Xylitol, björksocker, ger en liknande isande ”bismak” 🙂

Lämna ett svar