Monthly Archives

juli 2015

Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Kolasmakande Muffins

Fredag igen (!) och veckorna bara rusar förbi. För tillfället hinner jag inte baka i närheten av lika mycket som jag har idéer till, tyvärr, och det som blir är oftast snabba godsaker att ha redo för fullspäckade dagar. När en bara vill ha något att slänga i sig mellan varven, liksom.

Den senaste tiden har det har dykt upp lite här och där, det där jordnötsmjölet. Inte så mycket som jordnötssmörs-substitut utan mer som smaksättare, i allt från fudge, hemgjorda questbars och kolor, till söta småkakor och blondies. Med bara någon matsked får bakverk och gotte en härlig ”cookie dough-smak” och ja, jag tokgillar!

kolamuffinspbflour

I de här muffinsen ville jag inte ha så mycket nötsmak, men eftersom nötsmör av olika slag är en så grym fettkälla när man gör godsaker och jag ändå ville ha någon typ av ”smör”, improviserade jag lite. I skafferiet hittade jag en påse solrosfrön, och efter några varv i mixern hade jag plötsligt ett fint solrosfrösmör, perfekt att använda för en lite mer ”neutral” smak. Självklart kan man använda vilket nötsmör man vill, men ja, lika självklart påverkar det smaken.

4 st muffins:

  • 1/2dl (25g) mandelmjöl
  • 1 skopa (25g) vassle med någon typ av kolasmak (jag använde detta i ”salted caramel”) *
  • 1 msk jordnötsmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokossocker (eller sukrin gold)
  • en nypa salt
  • 12st flavdrops med toffee-smak (givetvis valfritt, men högt rekommenderat!)
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk solrosfrösmör (eller valfritt nötsmör)

* har du inget ”kola-smakande” vassle kör på vanilj och smaksätt lite mer, tex med toffee-flavdrops

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och solrosfrösmör (eller vilket nötsmör du nu väljer att använda) lätt, med en handvisp eller gaffel, bara så smöret löses upp och allt blandas.
  3. Tillsätt torra ingredienser och rör ihop till en smet. Smaka av med toffee-droppar eller eventuell annan smaksättning
  4. Fördela smeten mellan 4 muffinsformar och grädda i ca 12-14 minuter
Frågor och svar healthstories Inspiration och pepp Övningar Träning Vardagsuppdatering

Bättre teknik i knäböj, del 3: vanliga myter och stela fotleder

Hej kompisar!

För att fortsätta på temat benböjs-teknik tänkte jag idag snacka om något som ofta är en stor bov i dramat när en inte tycker sig få till sina böj, nämligen stela fotleder. Men först vill jag att vi är eniga om en sak: benböj är att böja på benen – inte att skjuta bak höften

Ja för vi kan väl alla vara överens om att ett benböj går till såhär: ner och upp. Vikten/stången ska röra sig lodrätt, från stående startposition ner till huk, och upp igen. Precis, så går ett benböj till. Att du ”absolut inte får hamna framför tårna med knäna” är en vanlig myt som jag tror att de flesta hört. Om jag skulle försöka mig på att kort förklara varför det inte är något annat än skitsnack så skulle det väl låta ungefär såhär: Om man undviker att passera tårna med avsikt att inte belasta knät, ja då kommer belastningen onekligen hamna någon annanstans. Det blir ryggen, ländryggen. Är man rörlig nog, blir belastningen på knäna betydligt mindre vid korrekt utförande med knäna framåt utåt, än vad belastningen på länden blir om man skjuter ut ändan i någon form av bakåtvänd ank-juck och inte för fram knäna.

Det är främst av två skäl som du vill undvika att föra bak höften mer än nödvändigt i en benböj:

  • hävarmen blir längre (dvs den horisontella linjen mellan höft och fot)
  • samt att det tillslut kommer leda till en fällning och därigenom en krummad rygg.

Att puta med rumpan kommer inte på något vis ”koppla in” gluteus (rumpan) mer, vilket jag hört att en del tjejer verkar tro (?) Däremot lär en få ont.

bojspegel

Nej, istället vill vi öppna upp höften och föra knäna utåt över tårna. Det är här rörligheten sätter stopp, eller ja, det är väl snarare bristen av rörlighet som sätter stopp. Och nu kommer vi till det där med stela fotleder!

Jag var själv extremt stel i fotlederna (tydligen – jag hade ingen aning!) och det var när jag såg en före/efter-bild på mina böj som skillnaden blev så ofantligt tydlig. Det är först på senare tid som jag aktivt lagt in rörlighetsövningar för fotleden, men hela det gångna året har jag ju tränat upp rörligheten genom att, just det – träna. Gör man något gång på gång på gång blir man bättre, så är det bara.

RÖRLIGHETSÖVNING FÖR FOTLEDEN

  1. Sätt en pinne intill lilltån
  2. Ha hälen kvar i golvet, och kom med knät utanför pinnen
  3. Arbeta sakta, ”gungande”, fram och tillbaka där du helt enkelt försöker komma längre fram med knät för var gång.

OBS: jag vet inte varför jag håller pinnen med bara ena handen (?) tycker nämligen att det är en god idé att hålla den med båda händerna för att undvika att rotera höften. Och ja, jag skulle tagit av mig skorna, såklart 😉

fotled

Mina tidigare inlägg om benböjs-teknik:

Inspiration och pepp kitchenstories Kost Vardagsuppdatering

Expressfrakt, favoriter och nya fynd

Igår var det dags att slita upp ytterligare ett härligt paket efter ännu en beställning från iherb. Såhär såg min shoppingkorg ut denna gång.

iherbjuli

Jag valde DHL expressfrakt den här gången, då det var 90-95% rabatt på den frakten för ordrar över 348 kr – vilket inte direkt är en summa svår att komma upp till när man shoppar på iherb… Jag la min beställning i söndags kväll och igår, onsdag, morgon fick jag sms att paketet fanns att hämta hos mitt ombud. Det är ju helt galet snabbt?!

Det här var vad jag klickade hem:

  • frystorkade bär och frukt, mina favoriter är jordgubbar och banan
  • kryddblandningen ”chicken grilling blends” från Mrs. Dash
  • questbars i favvosmaken (obligatorisk del i alla mina iherb-beställningar)
  • peanut butter cups (de här är enligt mig utan tvekan de godaste PB-cupsen! Mitten är krääämig och go, inte smulig och torr som en del andra märken)
  • nytt fynd! Nötiga proteinbollar från Betty Lou. Både utseende och innehåll fick mig direkt att tänka på storfavoriten Bounce. Finns i flera smaker men jag valde (otippat nog) peanut butter chocolate chip.

Som vanligt vill jag också påminna er ännu-inte-frälsta iherb-shoppare att med koden TBK231 får ni upp till $10 rabatt på er första order.

iherbjuli2

healthstories Inspiration och pepp Övningar Träning Vardagsuppdatering

BÄTTRE TEKNIK I KNÄBÖJ, DEL 2: rörlighetsövningar för bröstryggen

Vad roligt att ni gillar när jag skriver lite mer om träning! Efter fin respons tänkte jag fortsätta på ämnet benböjs-teknik, och ge tips på det jag upplever verkligen har hjälpt mig förbättra mina böj. Det här är andra inlägget (del 1 hittar du här) och idag tänkte jag skriva om rörlighet i bröstryggen. Nu kanske du undrar varför jag börjar i den änden och inte först snackar rörlighet i typ fotleder eller höftböjare? Det kommer jag ta upp också, men jag vill ändå börja med bröstryggen, för en himla bra grej när man tränar, oavsett vad, är att kunna andas bra.

Därför tänkte jag idag visa er några enkla rörlighetsövningar som jag tagit för vana att göra mellan seten under mina pass. Förr körde jag mycket superset när jag tränade (=varvade två övningar) men nu med styrkelyftsupplägget har jag insett att jag verkligen behöver v-i-l-a mellan seten. Det blir ofta 4-5 minuter mellan de riktigt tunga lyften, och jag har alltid en pinne vid min sida för att kunna ”nyttja tiden väl”, fokusera på andningen och att ladda om.

Rörlighetsövningar för bröstryggen är något jag insett vikten av mer och mer under de senaste månaderna. Att ha en rörlig bröstrygg och bra flexibilitet är faktiskt rätt himla nödvändigt om man vill lyfta så tungt som möjligt; för att kunna genomföra en rörelse fullt ut och generera så mycket kraft som möjligt, krävs god rörlighet. I takt med att man lyfter tyngre kan man uppleva sig bli stelare (och många blir det också; jag har aldrig känt mig så stel eller i så stort behov av just rörlighetsövningar, som jag gör nu).

Vad är rörlighetsövningar för bröstryggen bra för, då?

  • Först och främst: generell skadeprevention
  • Om du vill bli bättre på övningar ovanför huvudet (tex pressar, overhead squats, ryck & stöt osvosv)
  • Andningen. Förutom att du har nytta av det i träningen så är det ju så att stress, och tillhörande stressad andning, lätt sätter sig högt upp i bröstet. När man gör rörlighetsövningar för bröstryggen, är det man gör att aktivt träna på att få ner luft (att ”bredda sina andetag”).

rotation1

BAKÅTROTATION MED PINNE

  1. Greppa pinnen brett med händerna framför kroppen
  2. Lyft armarna rakt upp ovanför huvudet och fortsätt sedan rotera axlarna bakåt
  3. För pinnen bakåt, längs ryggen och ner mot svanken

Bredare grepp är lättare, smalare grepp svårare. Det känner du när du gör övningen, och man brukar kunna flytta in händerna allt eftersom man blir varmare. Självklart ska du göra övningen kontrollerat och lugnt.

rotation2

SIDOBÖJ MED PINNE

  1. Stå något bredare, håll pinnen ovanför huvudet (med raka armar)
  2. Runda ryggen (höften ska inte röra sig) genom att förlänga och fälla åt sidan. Igen; fäll ryggen, inte höften.
  3. Kom upp till startposition och gör likadant åt andra hållet.
BARS & RUTOR Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

Snabba cookie dough bars (eller kolor)

almondbb3

Löjligt enkelt men åh, så gott! Antingen skär man upp 3-4 bars eller så skär man lite mindre bitar att äta som godis. Jag har mina i frysen, de blir aldrig genomfrusna och hårda utan man får snarare en härlig ”kola-känsla” om de äts direkt ur frysen. De håller dock formen fint även i kylen.

almondbb2

3-4 bars:

  • 25g (lite mer än 3/4 dl, men inte riktigt 1dl) vassle med vaniljsmak*
  • 2 msk kokosmjöl (15g)
  • 2 msk jordnötsmjöl (12g)
  • 1 msk kokossocker eller sukrin gold
  • 1/5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk mandelsmör (30g)
  • 1 msk kokosolja utan smak (12g)
  • 2 msk vätska (mjölk/nötmjölk/dylikt)
  • 1 msk kakaonibs
  • choklad

*vill man inte använda vassle borde det gå att använda havremjöl (havregryn mixade till ett fint möl) istället. Börja med 3/4 dl och tillsätt tills du har en ”cookie dough-konsistens”, och var beredd på att söta lite mer (smaka av).

Gör såhär:

  1. Rör ihop mandelsmör, kokosolja och vätska tills jämnt.
  2. Tillsätt torra ingredienser (inte chokladen) och arbeta ihop till en lätthanterlig ”cookie dough”.
  3. Platta ut till en fyrkant på en silikonmatta eller bara i botten av en plastburk/form.
  4. Smält chokladen och bre över. Ställ in i frysen för att stelna och skär sedan i antingen bars eller mindre ”godis-storlek”.
  5. Förvara i kyl eller frys.

almondbb1

Frågor och svar healthstories inspirationstories Övningar Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

Bättre teknik i knäböj, del 1: Dynamisk rörlighet och SMR

När jag blir intresserad av och nyfiken på något så googlar jag. Mycket. Jag läser allt jag kommer över och har en (ofantligt tidsslukande) tendens att grotta ner mig i olika ämnen. För att lugna Jeanna vill jag här också passa på att betona att ja, jag lovar, jag är källkritisk. Haha. Att ifrågasätta ungefär allt ligger som lite i min natur, om vi säger så.. Hur som helst hamnade jag efter lite sökande i ämnet ganska snabbt hos duktiga Erik Börjesson. Hos Erik har jag lärt mig mycket, både om dynamisk rörlighet och SMR .

dynamiskrorlighet

Dynamisk rörlighet handlar om rörelsemönster. Om att aktivera rätt muskler på rätt sätt, och med rätt ansträningsgrad. Saken är ju den, att ”den moderna människan” sitter mycket. På jobb, i bilen, på pendeln, framför datorn/tv:n osvosv, you get it. Många har därför problem med saker som orörlig bröstrygg, inaktivt säte och korta höftböjare. Precis – tre saker som jag skrev om igår ofta är boven när man har svårt att få till tex benböj.

Jag rekommenderar verkligen den intresserade att surfa vidare till Erik och läsa mer, det finns mycket läsnyttigt hos honom! Men några direkta tips, eftersom vi nu ska försöka hålla oss till det där med att få till fina benböj, är det här inlägget om bra rörlighet i fotleden, samt det här om mobilitets- och stabilitetsprincipen.

TIPS! För över två år sedan delade Erik med sig av två rörlighetsserier hos Women’s Health. Serier som inte kräver någon som helst utrustning utan enbart tio minuter av din tid. Bara att skriva ut PDF:en och hänga upp på kylen hemma! (eller är det bara jag som utför min dagliga ”rullning” + rörlighetsträning på kökgolvet..? hehe)

SMR

SMR står för Self Myofascial Release, som Erik sammanfattar bra såhär; ”en mjuk vävnadsmassage, som används för att förbättra kvaliteten på muskulaturen, minska tonus på överaktiv muskulatur, öka rörelseomfånget och mobiliteten samt minska mängden ärrvävnad. Den enkla förklaringen till varför du ska massera musklerna innan du tränar är att det förbättrar kvaliteten på muskulaturen. Det i sin tur skapar möjligheter för en ökad prestationsförmåga och minskar risken för skador.”

Förutom att Erik gett ut en bok om SMR, så har han också i sin blogg skrivit mycket om det; dels hur det funkar, samt gett konkreta tips på övningar. Här är några jag själv bokmärkt och som kan vara till stor hjälp just när man vill få till en bättre böj:

På Eriks youtube-kanal finns dessutom massa massa filmade övningar, både för SMR och dynamisk rörlighet. Till exempel rörelseserien ”Dynamic Mobility Circuit” ni kan se här nedan;

BRÖD Frågor och svar kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Tillbehör TILLBEHÖR & SALTA SNACKS Vardagsuppdatering

Glutenfria Pitabröd

När jag för några veckor sedan bad er ställa frågor eller önska rubriker kom Hanna med ett önskemål om recept på glutenfria pitabröd. Jag har sedan dess testat lite olika varianter, och till dagens lunch fick jag äntligen till ett pitabröd som både fyller sin funktion (=går att fylla och håller ihop) samt smakar bra. Hurra!

pita2

Förutom att det alltså är glutenfritt så blir det dessutom laktosfritt om man använder kokosolja eller olivolja (annars funkar smör lika bra, jag har testat alla varianter). Sedan kan jag tänka mig, men har inte provat själv, att de kan göras vegan också, om man använder ett så kallat ”flax egg” (såhär).

Basen i bröden är mandelmjöl, och jag använde min nya favorit från funksjonell mat. Tack vare fettreduceringen (kallpressning) är det verkligen sådär ”mjöligt” – luftigt, lätt och för ögat svårt att skilja från ”vanligt” vitt mjöl. Supersmidigt att arbeta med!

pita3

Receptet här nedan ger 2 verkligen SMÅ pitabröd. Jag skulle nog säga att om du dubblar receptet blir det lagom att av den mängden göra 3 bröd.

Sedan vet ni väl hur det funkar; man kan fylla pitabröd med lite vad som helst. Själv stekte jag en kycklingfilé i små bitar, skar upp en överbliven avokadohalva, och rörde ihop en kall röra med finhackad rödlök, vattenmelon, gurka, sweet chili, kvarg och kryddor. Godaste lunchen på länge!

pita1

Jaja – nu till receptet!

2 små pitabröd:

  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja eller smör (med oliv- eller kokosolja blir det alltså laktosfritt)
  • 1/2 dl mandelmjöl, väl nedpressat i måttet (30g vägde det mjöl jag använde)
  • 1 msk kokosmjöl, väl nedpressat i måttet (10g)
  • 1/8 tsk salt
  • 1/8 tsk bakpulver

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och olja/smör. Använder du kokosolja eller smör kan du värma det några sekunder i micron, bara så det blir flytande och går att vispa.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda tills helt jämnt. Det blir en tjock, rätt kladdig smet.
  4. Häll/skeda ut smeten i två portioner på en bakplåtspappersklädd plåt (jag använde silikonmatta) och bre ut till två rundlar på ca 12-15 cm i diameter.
  5. Grädda i ca 18 minuter, tills kanterna blivit lätt gyllene. Ta ut och låt svalna, fyll sedan med vad du vill!

pita4

Frågor och svar healthstories Inspiration och pepp Övningar Träning Vardagsuppdatering

När det man ogillat så länge plötsligt är nya favoriten

Igår gästade jag Parsa Powergym för ett pass jag gått och haft lite småångest inför. Det var dags att inleda vecka 3 på mitt nya nya upplägg och det innebar bl.a 5×5 tunga benböj med ytterligare en höjning av vikt. Under andra setet noterade jag en man som iakttog mig, och min spontana tanke blir i sådana lägen alltid att nu gör jag något galet och han tänker att det ser förjävligt ut. Men det kändes faktiskt väldigt bra, så jag försökte att inte tänka mer på blickarna. Under vilan kom han fram till mig.

…och utan förvarning fullkomligt forsade lovorden. Jag blev helt paff och frågade först om han skämtade. Men nej, han pratade i flera minuter om hur fint jag böjde. Han gick igenom alla moment i detalj; hur perfekt jag genomförde hela rörelsen utan att fuska med djupet, hur han kunde se att även när de sista repetitionerna blev tunga så höll jag ryggen så bra. Han log som ett barn och klappade på riktigt händerna. Jag bara stod där och fick inte många sylar i vädret, istället försökte jag samla ihop min haka som rasat ner och hängde och dinglade någonstans vid tårna.

Efter de säkert fem minuterna av hejdlös hyllande var de resterande seten en barnlek att ta sig igenom. Herregud vad glad en vänlig främlings ord kan göra en! Och herregud vad roligt att få svart på vitt att all tid och energi jag lagt på de satans böjen faktiskt har gett resultat.

bojschweiz

En bild tagen i våras, och jag tycker mig se stora framsteg bara sedan dess. Små små förändringar kan verkligen göra stor skillnad..

Det där med rörlighet och flexibilitet är något jag erkänner mig ha slarvat med under många år. Av flera skäl, men främst har jag nog alltid haft för bråttom. Varit för otålig. Jag har inte prioriterat att faktiskt träna rörlighet. Men precis som med all annan träning, så är det inte så mycket specifika, magiska övningar som är ”tricket” utan framför allt att utföra dem, kontinuerligt. Ja jag vet, ding dong Fanny – så självklart egentligen.

Någon gång i höstas föll i alla fall poletten ner och jag började alltså vid min absolut svagaste punkt: benböj. När jag förra sommaren maxade 95kilo och sedan såg det filmade genomförandet blev det tydligt för mig att styrkan inte var vad jag behövde jobba på (hej och tack alla år med ridning, handboll och fotboll) utan själva rörelsen. Back to basic och jag droppade både egot och vikterna för att börja om på noll.

Jag har skyndat extremt långsamt, men idag kan jag verkligen säga att resultaten är värda all tid jag lagt. Utvecklingen är värd alla gånger jag ställt mig och nött lätta teknikböj, frontböj och overhead squats. Jag började alltså bokstavligen om från noll med noll vikter på stången, och bestämde mig från början att ska jag nu göra det här så ska jag göra det ordentligt. Det är först nu de senaste månaderna som jag sakta börjat lägga på vikter igen, och då med kravet att utförandet förblir så som jag vill ha det; börjar jag kompromissa med grundare djup eller fäller fram bålen så är det för mycket vikt. Punkt.

pistols2st

Enbensböj (så kallade ”pistols”) är ett bra sätt att både träna och ”mäta” rörlighet, stabilitet samt styrka i ben, rumpa, vader och bål. Betydligt svårare och tyngre än vad det ser ut!

Det kommer fler inlägg framöver med de övningar jag gjort under den här perioden för att bli rörligare i höftböjare, fotleder och bröstrygg (jag ska bara se till att få lite bilder på dem också). Tills dess tänkte jag lista lite tips! Tips på saker och tankar jag själv haft nytta av sedan jag ”började om” med böjen:

  • En blir bättre på det en gör, så gör det du vill bli bra på –och gör det ofta. Jag var rädd att flera benpass i veckan mest skulle ge ångest och negativa känslor kring träningen, så min lösning blev att börja värma upp med frontböj inför i princip samtliga pass. Att köra några set lätta frontböj kändes överkomligt när jag sedan kunde ”gå vidare till det roliga” och träna axlar eller något. Framför allt så blev de av, vilket ju var det jag fokuserade på. Jag valde frontböj då man tack vare förflyttningen av tyngdpunkt håller bålen mer upprätt, samt att det blir lättare att hålla ryggraden rak och gå djupare.
  • Kör med gummiband under knäna. Det har jag skrivit om flera gånger förr (tex här) och det har hjälpt mig väldigt mycket, både att ”hitta” baksidan samt att leda knäna rätt, dvs ut över tårna. Ingår numera alltid i min uppvärmning.
  • Skippa skor. Då syftar jag givetvis på de ”vanliga” träningsskorna. Kör antingen i strumpor eller investera i ett par lyftarskor. Jag vet egentligen inte varför jag väntade i flera månader innan jag köpte jag mina skor, kanske för att jag inte vågade tro att jag faktiskt skulle använda dem. Men främst så känner jag väl lite att man ”ska” kunna göra rörelsen någorlunda ”rakt upp och ned” till att börja med. Redskap och hjälpmedel (som lyftarskor ändå kan klassas som) är något jag tycker man utvecklar till när man har ”grunden” under kontroll. Men det är min personliga åsikt, jag valde som sagt att ”börja om från början” och ville således göra det hela grundligt och på riktigt från början. När jag köpte skorna hade jag redan blivit betydligt rörligare både i höft- och fotleder, samt fått bättre kontroll och styrka i bålen.
  • Träna rörlighet i bröstryggen. Min senaste insikt, och vad jag lägger lite extra krut på just nu. Extra krut i samma omfattning som allt annat när jag tänker långsiktigt; fokus främst på att vara kontinuerlig. Tips på övningar kommer som sagt snart!
Inspiration och pepp inspirationstories Tankar om ting Vardagsuppdatering

IT’S HOW GOOD YOU WANT TO BE

Igår gjorde jag något jag inte riktigt brukar ägna mig åt, jag provade det där med ”aktiv vila”. Normalt brukar mina vilodagar vara väldigt o-aktiva, nämligen. Jag inledde dagen med att röja och rensa och städa och göra plats, för att sedan åka och hämta den soffa jag köpt förra helgen. Med ett lånat släp och därmed en tid att hålla, var det non stop som gällde med möbler som skulle bäras och ställas rätt, gamla möbler som skulle ut och köras bort, och så en himla massa dammsugande mest hela tiden.

Som vanligt när jag får mina ”ryck” så blir det så jäkla genom-ordentligt gjort och jag fortsatte fixa och dona och packa undan diverse prylar jag hittat under städningen. Källaren fylldes med lådor och varenda hylla i mitt lilla hem dammades av. I tolv timmar höll jag på, för att slutligen stupa i säng vid tio. Imorse vaknade jag fem minuter före larmet för att inleda denna söndag med tvättid 07. Mellan maskinerna har jag suttit i min nya soffa, såklart, och bläddrat i en av mina favoritböcker; It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want to Be av Paul Arden.

morgonbok1

En bok full av pepp och inspiration, citat värda att minnas och ord nyttiga att påminna sig om med jämna mellanrum. Jag har boken väl synlig, stående mitt på en vägghylla i vardagsrummet, lätt att plocka ner för lite på-momangen-pepp när den behövs.

Inte för att jag känner att jag behöver extra pepp just idag, tvärtom, men jag tror på att boosta fina känslor. Så när jag har dem tar jag alltid tillfälle i akt att läsa ord som fyller på peppen och inspirationen ännu mer. Den här boken är full av sådana ord, och efter att nu ha bläddrat igenom den ännu en gång under morgonen känner jag lite att en söndag kan faktiskt inte börja bättre!

morgonbok2 morgonbok3 morgonbok4 morgonbok5 morgonbok6

healthstories Träning Uncategorized Vardagsuppdatering

Fredagsnöje

Efter en intensiv, innehålls- och händelserik vecka (frisk från förkylningen! Hela veckan! Äntligen!) var det en lugn fredag som gällde för mig igår. Ett huvud som fått jobba lite extra hela veckan i och med tidigare sjukdomsfrånvaro, och en bra mör kropp efter andra varvet på mitt nya träningsupplägg, det vill säga en vecka av höjningar. Att ligga på mitt svala köksgolv, rullandes på min älskade foamroller, var precis vad både kropp och knopp behövde denna fredag.

foamroller3

Rollar ni? Jag hade inte riktigt ”fattat grejen” förrän jag köpte hem en foamroller själv, och sedan den dagen är jag fast. Vissa dagar rullar jag en minut, andra en timme, men det är faktiskt utan undantag varje dag som jag rullar. 

Min blå lille vän är, som ni ser på bilderna, från myprotein (länk) och kostade mig ynka 149:- (nu när jag skulle länka såg jag att den är nedsatt till 124:- just nu). Helt klart ett av mina bästa inköp!