Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Uncategorized Vardagsuppdatering

Höstiga recept ur arkivet

Höst. Luften är sådär lite krispig både när man kliver upp och innan man landar i sängen om kvällarna ; det är solen som (de dagar den behagar visa sig) håller sista känslan av sommar levande och närvarande. Att var och varannan uppdatering på facebook och instagram handlar om snuva och halsont är väl ett hösttecken det med. Gymmet börjar fyllas av människor som haft sommaruppehåll och återigen ska ta tag i träningen. I mataffären är det rotfrukter som ligger på säsongs-hyllan och mailen fylls av inbjudningar och pressevent inför julen.

Höst. Jaha. Vad är höst för er? Jag kommer inte så oväntat ganska snabbt in på höst-mats-tankar. Vilket för mig för det första är varm mat. Fräscha sallader är en sommartrend jag såhär års gärna byter ut till krämiga grytor och gratänger, och istället för frökex och grönsaksspiraler fyller jag gärna tallriken med nya experiment med rotfrukter i alla dess former eller kanske något gott, nygräddat och fluffigt bröd (som suger upp de goda såserna, ni vet. Fröknäcke är inte värst bra till det).

Innan vi sätter igång med nya lekar i köket vill jag gå tillbaka i arkivet och tipsa om några favoriter som för mig är HÖST. Har ni provat?

portobelloburgare3chutney

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Filippa
  11 september, 2014 at 14:31

  Men alltså herregud, tacotårtan såg ju bara för underbart god ut! Den ska definitivt provas i helgen!

 • Svara
  Filippa
  11 september, 2014 at 14:31

  Men alltså herregud, tacotårtan såg ju bara för underbart god ut! Den ska definitivt provas i helgen!

 • Svara
  Louise
  11 september, 2014 at 17:44

  Det här har inte med inlägget att göra men jag har en fråga. Minns att du för ett tag sedan skrev om ett te som, om jag förstod det rätt, hjälpte din mage rätt mycket. Får jag fråga på vilket sätt? Alltså vad var det som blev bättre? Jag har nämligen haft problem med min mage i hela mitt liv och nu är det värre än någonsin. Jag orkar liksom inte gå till en läkare och få movicol utskrivet en gång till när det inte hjälper ett skit. Så ja, tänkte bara kolla med dig och ifall det är något som är värt att testa + säga att jag är så himla imponerad av dig, du är så jäkla cool, kram

 • Svara
  Louise
  11 september, 2014 at 17:44

  Det här har inte med inlägget att göra men jag har en fråga. Minns att du för ett tag sedan skrev om ett te som, om jag förstod det rätt, hjälpte din mage rätt mycket. Får jag fråga på vilket sätt? Alltså vad var det som blev bättre? Jag har nämligen haft problem med min mage i hela mitt liv och nu är det värre än någonsin. Jag orkar liksom inte gå till en läkare och få movicol utskrivet en gång till när det inte hjälper ett skit. Så ja, tänkte bara kolla med dig och ifall det är något som är värt att testa + säga att jag är så himla imponerad av dig, du är så jäkla cool, kram

 • Svara
  Uppochhoppa
  12 september, 2014 at 11:34

  HÖST. Jag älskart! I alla fall i september, det är den bästa höstmånaden, ha, ha. Ska ut i skogen hela helgen o hoppas på en massa kantareller för att göra paj och goda mackor på!

  • Svara
   roethlisberger
   12 september, 2014 at 12:21

   Ååååh ja gräddstuvade kantareller på toast kan ju vara BÄSTA grejen med höst! Att jag glömde lista det här är ju bara knasigt.. i skogen har jag tyvärr en värdelös ”svampradie” och bara… SER DEM INTE. Äta dem, är jag bättre på!

 • Svara
  Uppochhoppa
  12 september, 2014 at 11:34

  HÖST. Jag älskart! I alla fall i september, det är den bästa höstmånaden, ha, ha. Ska ut i skogen hela helgen o hoppas på en massa kantareller för att göra paj och goda mackor på!

  • Svara
   roethlisberger
   12 september, 2014 at 12:21

   Ååååh ja gräddstuvade kantareller på toast kan ju vara BÄSTA grejen med höst! Att jag glömde lista det här är ju bara knasigt.. i skogen har jag tyvärr en värdelös ”svampradie” och bara… SER DEM INTE. Äta dem, är jag bättre på!

 • Svara
  Fanny
  13 september, 2014 at 13:47

  Åh va bra recept!

  Helt off topic, men tänkte bara tipsa om en superbra podcast: psykpodden. De har ett special avsnitt nu inför valet som var väldigt bra och intressant, ett måste om en är intresserad av psykisk ohälsa, vilket du och kanske fler av dina läsare är. 🙂

  http://www.psykpodden.se/8-valspecial-partigranskning-och-reformforslag/

  Nu kanske man inte ska välja parti endast efter den här sakfrågan men jag blev iaf stärkt i mitt val av parti.

  Sen skulle det ju vara otroligt intressant att höra dig som gäst i podden, du har ju en väldigt stark historia och sitter inne med mycket kunskap och klokheter i de här frågorna. 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   13 september, 2014 at 15:32

   Jag älskar psykpodden! Men detta avsnitt har jag inte hört, ska lyssna DIRR för imorgon ska jag rösta. Rätt på det klara med var jag står men det här ämnet ligger mig ju som bekant varmt om hjärtat och jag har letat efter info kring var partierna står i frågan – så tack! Ska lyssna nu! Och åh, vad fint, jag ÖNSKAR jag fick frågan, skulle på direkten tacka ja och med stolthet ställa upp! Du får la hinta dem om att jag finns haha 😉 Kram!

 • Svara
  Fanny
  13 september, 2014 at 13:47

  Åh va bra recept!

  Helt off topic, men tänkte bara tipsa om en superbra podcast: psykpodden. De har ett special avsnitt nu inför valet som var väldigt bra och intressant, ett måste om en är intresserad av psykisk ohälsa, vilket du och kanske fler av dina läsare är. 🙂

  http://www.psykpodden.se/8-valspecial-partigranskning-och-reformforslag/

  Nu kanske man inte ska välja parti endast efter den här sakfrågan men jag blev iaf stärkt i mitt val av parti.

  Sen skulle det ju vara otroligt intressant att höra dig som gäst i podden, du har ju en väldigt stark historia och sitter inne med mycket kunskap och klokheter i de här frågorna. 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   13 september, 2014 at 15:32

   Jag älskar psykpodden! Men detta avsnitt har jag inte hört, ska lyssna DIRR för imorgon ska jag rösta. Rätt på det klara med var jag står men det här ämnet ligger mig ju som bekant varmt om hjärtat och jag har letat efter info kring var partierna står i frågan – så tack! Ska lyssna nu! Och åh, vad fint, jag ÖNSKAR jag fick frågan, skulle på direkten tacka ja och med stolthet ställa upp! Du får la hinta dem om att jag finns haha 😉 Kram!

Lämna ett svar