kitchenstories Kost Vardagsuppdatering

Nytt från Iherb (+ svar på vanliga frågor)

Yes, då var det dags igen då! I mitten av januari klickade jag hem lite nytt från Iherb. Denna gång delade jag upp mina köp i två olika kundkorgar, och det för att komma över summan 342:- men hålla vikten på var order under 1814 gram. Då blir frakten (med airmail) nämligen gratis.

Eftersom Iherb dessutom har det smarta systemet att man hela tiden samlar på sig så kallade ”rewards” att använda i kassan så kostade dessa två ordrar mig noll och inga kronor! Visst, lite bök och pill att flytta omkring och bygga de olika korgarna för att pricka rätt där mellan ett inte för tungt paket men ändå få en tillräckligt stor totalsumma. Meeen, jag med mina smånördiga drag gjorde det lite till ett roligt ”mission”, och jag är nöjd med mina korgar som till slut vägde 1,78kg (såhär såg korg 1 ut) samt 1,79kg (och såhär såg korg 2 ut). De båda landade på 357:- (men med mina rewards 0:-)

Längre ner i inlägget svarar jag på vanliga frågor om Iherb och allt som rör en beställning, så som frakt och tull. Men först tycker jag vi kikar på innehållet i mina senaste ordrar! (som jag för övrigt fick hem rekordsnabbt denna gång; ena paketet kom inom en vecka, det andra veckan därpå)

iherb2016tva

Frystorkade bär & frukt har en obligatorisk plats i alla mina Iherb-ordrar. Precis som minst en låda Questbars (denna gång blev det favoritsmaken Chocolate Chip Cookie Dough) och så mycket choklad jag bara får plats med. Alter Eco har så fina förpackningar tycker jag! Snackimals i portionspåsar är perfekt att ”fylla ut” sin order med, och goda är de såklart också.

iherb2016ett

Sedan lite nyheter! Smaksatt ”pulveriserat jordnötssmör” från favoritmärket Peanut Butter & Co. Jordnötsmjöl i sig är ju ingen direkt nyhet, men från PB&C är det en nyhet och de finns i smakerna vanilj, choklad, original och flax & chia. Jag valde vanilj, och tänkte nog testa i alla fall chokladen också, i nästa beställning.

iherb2016tre

Slutligen också några osöta snacks – dels en påse av klassikern (och storfavoriten) grönkålschips, men också två för mig helt nya bekantskaper; brysselkålschips (bild ovan t.h) och ”clusters” av palsternacka (nedan).

Jag gillade samtliga! Brysselkålschipsen påminde både i smak och utseende om grönkålschips, väldigt likt faktiskt. ”Snip Chips” är mer som ett snacks, små ”clusters” som sagt, med krispiga kokosflakes. (både Brussel Bytes och Snip Chips finns i fler smaker, förresten)

iherb2016fem

VANLIGA FRÅGOR OCH FUNDERINGAR

Hur vet jag den totala kostnaden? 

Klickar du på kundvagns-symbolen uppe till höger kommer du till din kundkorg. Där ser du givetvis vad du har däri, samt vad som kostar vad. Om du väljer Sverige ser du det i kronor.

Hur ser jag vad mitt paket väger?

Det kan du också se när du är inne i kundkorgen, där har du en överblick över allt sådant. Du kan även se vad de olika fraktsätten skulle kosta för den aktuella ordern (priserna varierar givetvis då de baseras på paketets vikt)

Tull då?!

När jag vill göra det enkelt för mig och beställa allt på en gång, brukar jag välja DHL-frakten. Det går snabbt, och man kan följa paketet på nätet. Det som KAN hända (notera KAN, inte alls alltid) är att man får ett mail/avi från tullverket där man ombeds att skicka in sina orderuppgifter, så de ser vad som är beställt. That’s that, bökigare blir det inte. Kostnaden (100-200 kronor eller så, är vad jag fått betala) är värt det om man jämför vad produkterna skulle kostat att köpa här hemma mot vad man betalar för dem på Iherb, något jag också poängterade i det här inlägget.

Psst…! Ett litet tips, värt att tänka på:

Olika märkens förpackningar av samma sak kan innehålla lika många gram, men ha olika ”shipping weight”. Det beror på olika saker, dels vad själva förpackningen i sig är gjord av såklart, och en följd av det blir ju även att vissa produkter kräver ytterligare skyddsmaterial under frakten (typ glasburkar eller vätskor). Vissa förpackningar är trots en lätt faktisk vikt ändå förpackade i onödigt stora kartonger eller liknande, vilket kan påverka själva ”totalpaketets” längd, bredd och höjd – och då alltså även fraktvikten.

Här är ett exempel:iherbshippingweight

Det finns många inlägg i bloggens arkiv med ”Iherb-inspo”, där jag visat vad jag klickat hem + vad jag tyckt om de olika grejerna. Här är några:

 • min allra första beställning såg ut såhär
 • …och jag fick som sagt snabbt mersmak, och la beställning nr2
 • sedan kunde jag konstatera att det var ett beroende
 • här tog jag hem godsaker som wasabibönor, osötat iste och näringsjäst
 • återkommande favoriter blandat med nya fynd i den här ordern

Slutligen: med koden TBK231 får du rabatt på ditt första köp 🙂

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  28 januari, 2016 at 12:19

  Bästa tipsen! Så himla bra inlägg och nu vart jag jättesugen på att klicka hem några godheter 😀
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Filippa
  28 januari, 2016 at 15:12

  Haha varje gång du skriver ett inlägg om Iherb blir jag supersugen på att klicka hem typ allt! Det är som med allt annat man inte gjort förut, det krävs förmodligen bara ett första klick på köpknappen för min kundvagn (som jag fleeeeeera gånger plockat ihop!) och sedan vågar man shoppa loss. Vilket är lite det jag är rädd för att jag kommer göra också :p

 • Svara
  Anna
  28 januari, 2016 at 15:42

  Bara jag som tyckte namnet snip chips var roligt?? Måste iaf in på iherb direkt nu. Fick fealing och kommer säkert beställa alldeles förmycket. Men ack så glad man blir när paketet kommer.

 • Svara
  J
  28 januari, 2016 at 20:22

  Betsällde JÄTTEMYCKET och OFTA (typ varje vecka nästan!!) en period men nu ha rjag nog inte beställt nåt på typ 1,5 år säkert! Nog för att det inte finns nåt jag e intresserad av längre (?) eller för att det också tar så lång tid ibland…

 • Svara
  Cecilia
  29 januari, 2016 at 10:52

  Hej!

  Jag har ännu en fråga som jag hoppas du kan svara på! Jag har beställt ifrån iherb ett par gånger och har lyckligtvis vart hemma alla gånger paketet har kommit. Men har du själv vart med om att du inte vart hemma och skickas det då till närmsta postombud?

  Kramar

  • Svara
   roethlisberger
   29 januari, 2016 at 11:38

   Hej! Ja det har hänt mig, en gång ringde budet innan och frågade om jag var hemma, när jag sa nej körde han paketet till mig på gymmet istället haha (skrev om det här; https://roethlisberger.se/2013/12/14/hur-en-helg-kan-borja/)
   Men andra gånger har jag bara fått en avi i brevinkastet att det finns hos mitt ombud. Som vilket bud som helst, alltså, det är ju inga konstigheter 🙂

   • Svara
    Cecilia
    5 februari, 2016 at 17:02

    Haha toppen! Tack så mycket för svaret! 🙂

 • Svara
  LisaR
  11 mars, 2017 at 22:16

  Hej! Jag behöver hjäääälp! Jag förstår verkligen inte hur du får frakten så låg? Jag har handlat för 46 dollar och vikten ligger på 1.7 kg. Frakten blir då 13 dollar. Är detta normalt? Går det att få ner den på något sätt? Något knep du har i bakfickan? Jag har köpt 4 stycken hårprodukter som väger ca 400 gram/styck.
  Tack på förhand!
  Massa kramar!

  • Svara
   roethlisberger
   14 mars, 2017 at 08:57

   Hej Lisa!
   Nej de har tydligen ändrat (alternativt så har de bara inte samma erbjudande just exakt nu – när jag skrivit om detta tidigare har de haft erbjudande i stil med ”handla för X under vikten Y och få lägre frakt”). Men det går ju fortfarande att ”handla smart” på så sätt att en kan dela upp sin beställning i flera olika paket, hålla sig lågt i vikt per paket för att kunna välja billigaste frakten etc etc..
   (plus att en tjänar poäng för varje beställning, som löses in som rabatt på nästa beställning, så det blir ännu billigare)
   Kram!

 • Svara
  Yasmin
  6 maj, 2017 at 11:16

  Hej jag har handlade hos iherb 9 dagar försen och jag vet inte om de skickat eller inte. Hur ska jag veta om de skickat eller inte och hur lång tid man kan få packeten

Lämna ett svar