Monthly Archives

juli 2016

lifestories Okategorierat Tankar om ting Vardagsuppdatering

Pridenaglar 2016

Idag lördag går Skandinaviens största prideparad av stapeln – Stockholm Pride Parade. Det har blivit något utav en tradition att jag målar naglarna den här veckan varje år. Liten grej kanske, men det viktiga är ju inte vad en gör en gång om året utan värderingarna en har året runt. Jag hejar på kärlek, all kärlek, och en gång om året skrapar jag ihop det lilla tålamod jag har för att måla naglarna i regnbågens färger. För ska det göras en enda gång om året, vill jag göra det precis så.

pride2016-1 pride2016-4

Den här gången valde jag att testa en ny variant; marmorerade naglar i olika färger. Jag passade även på att använda mitt ”7 day starter kit” från Depend jag fick i goodie bagen på Blogger Boot Camp i våras. Det är ett kit som innehåller cleanser (rengör nageln) + grundlack (skyddar nageln från tex missfärgning och ger bra bas) + topplack (ger härdande effekt och liksom ”försluter”).

Först gör en alltså rent med cleansern, innan en målar ett lager grundlack. Sedan på med whatever-färg-en-önskar och jag rotade alltså fram mina knalligaste lack i olika färg, som sig bör, innan en avslutar med topplacket. Riktigt smidigt faktiskt! De olika stegen går fort att få till utan väntetid emellan, och topplacket ger en väldigt härlig ”gel feeling”.

Om det hela håller i uppemot 7 dagar återstår att se, men jag är verkligen positivt överraskad över hur smidigt det var att få till. För eh, ja jag är ju inte superskillad på den här fronten direkt… ett år mellan träningstillfällena är en gnutta för länge.

pride2016-3 pride2016-2

BAKA MED PROTEINPULVER CHEESECAKE & PAJ COPYCATS & DIY kitchenstories Kost Okategorierat Recept

Lemon Meringue Dessert Pizza

När det gäller recept på ”klassiska bakverk” finns det ett par jag kort och gott inte prioriterat att göra egna versioner av, och det egentligen för att jag tänkt att ”det är för enkelt”. Att originalet är så ”lättöversatt” om en exempelvis önskar minska mängden socker, kanske öka proteininnehållet eller på annat vis ändra om näringsvärdena, att det känns överflödigt att jag ställer mig och gör ett recept för bakverket i fråga.

Men så påminns jag emellanåt om att det ofta är just klassikerna som efterfrågas ändå, fast ”i nya kläder”, då. Jag inser också att tillvägagångssätt, ingrediensbyten och saker som för mig känns ”självklara” kanske inte är så himla självklara för någon som inte är lika nördig som jag när det gäller bakverk och gotte i olika form… en kan väl kalla det arbetsskada, antar jag?

I förra veckan uppstod ett sådant scenario, när en fin vän till mig frågade om jag inte hade något recept på Lemon Meringue Pie. Mitt svar var väl ungefär att ”nä, det har jag faktiskt inte, men det är ju superenkelt att göra”… och så insåg jag att herregud varför gör jag det inte då?! Varför tycker jag att det känns rimligt att ägna en hel helg åt att göra en extra-allt-femlagers-caramel-peanutbutter-chocolate cake-cheesecake (for no reason at all, för övrigt. Inget stort kalas att servera den på eller så) men en omtyckt klassisker i all sin enkelhet gör jag inte alls?

Det tog väl ett dygn eller så, sedan var jag igång med baket. Jag ville dock få till någon typ av twist, så efter lite idé-spånande bestämde jag mig för två smarriga versioner av klassikern, och först ut att presenteras för er här i bloggen är Lemon Meringue Dessert Pizza!

lemonmeringuepizza5

Om du är obekant med ”dessert pizza” så är det helt enkelt precis vad det låter som; en söt pizza att servera som dessert. Eller frukost, det funkar också. Jag säger inte hur jag vet det, men jag vet det.

Den här pizzan är rätt på så många sätt. Botten är lagom söt, ljusår från torr och trist utan perfekt seg med en ljuvlig smak av vanilj. Citronfyllningen är fräsch och frisk nog att väga upp den söta marängen på toppen – marängen som är fluffig inuti men krispig och gyllene på ytan. 

Som sagt; så rätt. Rakt igenom genomjäklarätt, är den här dessertpizzan.

lemonmeringuepizza1 lemonmeringuepizza3lemonmeringuepizza2

Lemon Meringue Dessert Pizza

receptet ger 2 st mindre pizzor

Botten:

Topping:

  • 1 dl sötströ (eller vanligt strösocker)
  • 1/2 dl vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
  • en nypa salt
  • 1 stor citron, skal & saft
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk kokosolja (eller smör)
  • 2 ägg, gulor och vitor separerade
  • 3 msk (siktat) florsocker eller sukrin melis (florsötning)
  • någon droppe citron för att underlätta vispningen av marängen

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på175 grader och börja med botten:
  2. Rör ihop torra ingredienser, tillsätt ägget och oljan och arbeta ihop till en deg. Dela degen på hälften, rulla till två stora bollar som du plattar (eller kavlar) ut till två pizzabottnar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Gör lemon curd: Rör ihop sötströ, vassle och salt i en liten kastrull.
  4. Tillsätt vatten och rivet skal + saft från en stor citron. Låt koka upp under omrörning på medelvärme. Rör ner kokosoljan.
  5. Separera äggulor och äggvitor (se till att bunken du sparar äggvitorna i är helt torr) och vispa ihop gulorna lätt med en gaffel i en skål.
  6. Under omrörning, häll hälften av den varma citronsockerblandningen över äggulorna. Häll sedan tillbaka äggblandningen i kastrullen till resterande sockerblandning, och låt koka upp på nytt under omrörning. Låt puttra och ”tjocka till sig” lite.
  7. Gör marängen: vispa upp äggvitorna (+någon droppe citron) på medelhastighet till ett vitt skum. Sikta ner sukrin melis (/florsocker), öka hastigheten och vispa tills du har en fast och smidig marängsmet.
  8. Fördela all lemon curd mellan dina två pizzabottnar och bre ut. Klicka över marängsmeten och jämna till lite ”slarvigt”.
  9. Grädda i mitten av ugnen tills marängen fått lagom med färg, cirka 9-10 minuter.

lemonmeringuepizza4

kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Okategorierat Recept TILLBEHÖR & SALTA SNACKS VEGAN

”Ostig” och supergod rostad lök (vegan)

Fråga mig inte var idéen kom ifrån, för det vet jag verkligen inte, men en dag förra veckan bestämde jag mig för att jag skulle göra rostad lök. Rostad lök är alltså en sådan sak jag inte kan minnas att jag någonsin köpt hem själv, och antalet gånger jag ätit det alls är väldigt få. Men av någon orsak kände jag ändå att rostad lök, det skulle jag göra. Såklart.

Vad äter man ens rostad lök till? I don’t know.

Så jag åt upp denna laddning som snacks. Rätt upp och ned ur burken. För det blev så väldigt bra, det här experimentet! Jag gör en ”ost-smet” liknande den jag täcker grönkålsblad med, när jag gör mina godaste grönkålschips, och bara den skulle en ju kunna skeda i sig direkt ur bunken….

rostadlok1 rostadlok2

Du behöver:

  • 1 stor gul lök
  • 60g (1 rågad dl) cashewnötter
  • 1/3 dl solrosfrön
  • 1/3 dl näringsjäst
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk fibersirap gold eller agave eller honung
  • 1,5 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/3 tsk salt
  • 1/4 tsk chiliflakes

Gör såhär:

  1. Blötlägg cashewnötterna (en halvtimme-timme duger fint, har du möjlighet låt ligga någon timme)
  2. Hacka löken i centimeterstora bitar och lägg lökhacket i en bunke. Sätt ugnen på 110 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Häll av cashewnötterna och skölj noga av blötläggningsvattnet, lägg sedan i en mixer/blender/matberedare med resterande ingredienser (alla utom löken).
  4. Mixa till en tjock smet (personligen gillar jag att ha lite ”crunch” kvar från nötterna) och smaka av med kryddorna.
  5. Häll smeten över den hackade löken och ”massera in” så att all lök täcks. Sprid ut löken på den förberedda plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Rör runt 1-2 gånger.
  6. Om du har världens tålamod och känner för att låta ugnen stå på i X antal timmar till kan du göra det, och helt enkelt ta ut plåten när vätskan helt försvunnit och löken är härligt krispig. Eftersom jag inte har det tålamodet, höjde jag värmen här (jag bara drog upp, till 200 kanske?) och vaktade ugnen noga. Rörde om några gånger. När löken fått färg och var ”i princip genom-torr och krispig” stängde jag av ugnen, öppnade luckan men lät plåten stå kvar på eftervärme tills den svalnat helt.

rostadlok3

Det var som sagt inga problem för mig att äta upp den här laddningen rostad lök som snacks, men efter lite googlade har jag nu förstått att det annars är ett klassiskt tillbehör till exempelvis grillad korv. Så för att fortsätta på det temat tänkte jag tipsa om några favoriter ur arkivet:

GOTT ATT ÄTA TILL:

kitchenstories Kost Okategorierat Vardagsuppdatering

Mina senaste ordrar från Iherb och ny flik i menyn: GUIDER

Har ni sett att bloggen inte bara har fått ett nytt fint receptindex, utan nu även har en flik som heter ”GUIDER”? Det är helt enkelt en sida där jag samlat ett par guider inom olika områden jag ofta får frågor. I dagsläget finns de här 5 guiderna:

  • Ingredienser
  • Byta ut ingredienser
  • Måttomvandling
  • Baka med proteinpulver
  • Fannys Iherb-guide

Är det något mer du önskar mig skriva en guide om? Lämna en kommentar!

På tal om Iherb fick jag i förra veckan hem två små ordrar med smått och gott jag beställt, såhär såg ena varukorgen ut och såhär såg den andra ut. Något jag aldrig beställt förut men som jag nu upptäckte att det finns en hel massa varianter av är iste som en brygger som helt vanligt te – fast det behöver inte vara varmt vatten utan man kan göra det med kallt vatten direkt. Har ni provat? Självklart kan en brygga te som vanligt och låta svalna för att sedan dricka som iste, men tja, de där gångerna en vill ha sitt iste NU så är ju det här hur smidigt som helst!iherbjuly16

En annan grej som jag blev glad när jag hittade i Iherbs (enorma-never-ending) sortiment var råa macadamianötter, för det är så väldigt svårt att hitta orostade, osaltade macadamianötter här i Sverige… iherbjuly162

Ja och så vart det lite chokladigt och färgglatt också, såklart. Tre kartonger från Atkins med chocolate candies (som Smarties)chokladdragerade jordnötter (som M&M’s) och Peanut Butter Cups. Det är tre favoriter som jag ofta ”fyller ut” mina ordrar med för att komma upp i rätt pris/vikt.iherbjuly163

kitchenstories Kost Okategorierat Recept Uncategorized

Äntligen – nu har bloggen ett RECEPTINDEX

Vid det här laget har jag delat med mig av hundratals recept här i bloggen, och även om samtliga recept har sorterats i olika kategorier, så har de varit svårhittade. Inte minst för nya läsare, och vetskapen om att många missar några av mina bästa recept enbart pga:svårhittade har känts supertrist.

Så, nu har jag alltså gått igenom över fyra år av bloggade recept. Vilket varit precis lika tidskrävande (och emellanåt superdupermegaübertråkigt) som det låter, men nu när det är gjort känns det ändå värt det. Uppe i menyn till höger hittar ni nu bloggens nya RECEPTINDEX ;

receptindex1

Jag har skapat kategorier och sorterat efter typ av recept, då det är vad jag själv brukar ”gå på”. Ni ser dem allihop här, vad tycker ni? Bra? Nja? Inte alls? Jag vill ju underlätta för ER, så kom gärna med feedback, önskemål och synpunkter på hur ni tänker blir bäst!?

receptindex2

GLASS kitchenstories Kost MOUSSE, KRÄM & PUDDING Okategorierat Recept

Approved by Tyngre: Barebells Proteinpudding (och hur en gör härligaste chokladglassen)

Igår hade jag lätta feberkänningar och huvudvärk, så alla aktiviteter utanför hemmet ställdes in och istället lunkade jag runt i sov-tischa här hemma precis heela dagen. Jag bakade, fotade, städade – och så la jag orimligt mycket tid på att få till en liten videosnutt att posta på instagram. En video där jag visar hur en gör krämig och härlig chokladglass med bara en enda ingrediens (+browniesmul. För har en lite favoritbrownie kvar i kylen slänger en givetvis ner det i chokladglassen också)

Tricket med glassen och vad som gjorde den så krämig, var att jag gjorde den på protein-puddingTyngre ihop med Barebells släppte i torsdags tre smaker av proteinpudding, så jag svängde förbi gänget på Gymmet Stockholm för att smaka på nyheterna + bjuda tillbaka med några bitar av min favoritbrownie. Ärligt talat brukar jag inte tycka att pudding är sådär jättespännande kanske. Framför allt inte de ”nyttigare” varianterna som dykt upp i butiker de senaste åren, för de har liksom varit…. rätt intetsägande? Chokladsmakande mejeriprodukter överlag brukar inte gå hem hos mig, av den enkla anledningen att de sällan smakar så mycket choklad alls. Utan mer… mjölk med en hint av oboy? Så jag blev verkligen positivt överraskad av de här puddingarnas fina smak, i synnerhet den med chokladsmak – för den smakade faktiskt choklad! Inte oboy. Choklad. Så pass mycket att när jag gjorde glassen, så behövde inte minsta lilla kakao tillsättas.

Puddingen finns i smakerna Päron & VaniljDouble Chocolate och Coconut Dream. Och hallå (!) hur snygga är de inte?!

barebells1

CHEESECAKE & PAJ COPYCATS & DIY kitchenstories Kost Okategorierat PROTEINBAK Recept

Banoffee Pie

Häromdagen fick ni mitt smidiga basrecept för pajskal, och givetvis blev det sedan också en hel paj. Inte vilken paj som helst, utan en (protein-) Banoffee Pie!

banoffeepie3

(PROTEIN-) BANOFFEE PIE

(18cm i diameter)

BOTTEN:

KOLASÅS:

  • 1 burk kokosmjölk *läs min kommentar längst ner i inlägget angående val av kokosmjölk*
  • 2 msk flytande sötning – jag har testat med fibersirap gold, agave och honung. Samtliga funkar bra

FYLLNING:

  • 2,5 dl mosad banan (≈300g banan)
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 tsk gelatinpulver
  • en nypa vaniljpulver
  • 1/2 tsk steviadroppar med karamellsmak (30 droppar)
  • 1dl (40g) vassle proteinpulver med banoffee-smak, jag använde Sisu’s Banankola

PROTEIN”GRÄDDKRÄM”:

  • 2 äggvitor
  • 30g kasein proteinpulver med vaniljsmak, jag använde Tyngre´s Vaniljdrömmar
  • en nypa vaniljpulver
  • 1/2 tsk xanthan gum (inte nödvändigt)
  • 1-2 msk mjölk

banoffeepie2

GÖR SÅHÄR:

Börja med kolasåsen:

  1. Rör ihop kokosmjölk och sirap i en liten kastrull. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra tills du har en tjock, gyllene kolasås. Ställ åt sidan.

Fortsätt med botten:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform.
  2. Rör ihop torra ingredienser (mandelmjöl, vassle, sukrin melis/florsocker) i en bunke, tillsätt sedan ägget och kokosoljan och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i den förberedda formen och nagga botten med en gaffel. Grädda i ca 10-12 minuter, ta ut och låt svalna. Bre sedan ut kolasåsen (alltihop) jämnt över botten. Ställ åt sidan.

Gör fyllningen:

  1. Mosa ihop banan och citronsaft och ställ åt sidan.
  2. Mät upp mjölken i en liten kastrull, strö över gelatinpulver och låt stå och dra en minut eller så.
  3. Flytta över kastrullen till en platta på medelvärme och rör tills gelatinet lösts upp helt.
  4. Dra kastrullen från värmen och tillsätt steviadropparna.
  5. Strö över vassle pö om pö medan du hela tiden rör med visp för att inte få några klumpar.
  6. Tillsätt sist bananmoset, rör ihop och häll över den förberedda botten (täckt med kolasås)
  7. Ställ in i kylen minst 2 timmar.

Gör gräddkrämen:

  1. Rör ihop äggvitor och kasein till en (väldigt tjock) kräm. Ställ in i kylen 5-10 minuter.
  2. Tillsätt vaniljpulver och 1 msk mjölk (och xanthan gum om du har det) och vispa upp med elvisp. Tillsätt mer mjölk om det behövs.
  3. Bre gräddkrämen över pajen. Om du inte serverar pajen direkt, ställer du in den i kylen så länge.

banoffeepie1

* Angående val av kokosmjölk *
Jag har gjort denna kolasås med både fullfet kokosmjölk och light-varianter. Båda funkar och den största skillnaden är tiden det tar att göra såsen, eftersom det är vätskan från kokosmjölken som ska reduceras. Väljer du en fullfet variant kan du förkorta tillagningstiden betydligt genom att redan när du tömmer kokosmjölks-burken enbart skopa ur det tjocka vita, och hälla av vattnet. Light kokosmjölk brukar inte separera sig så i bruken utan då får du hälla hela innehållet i kastrullen. Vilket alltså absolut också funkar! Det tar bara lite längre tid.

inspirationstories Okategorierat Stil och mode Träning Vardagsuppdatering

BLACC Running

Idag släppte Sportamore alla bilder från plåtningen vi gjorde i juni för den nya löparkollektionen från BLACC. Jag har verkligen längtat till att kollektionen ska komma upp i webshopen för det var så-mycket-fint som jag ser fram emot att få bära igen! Jag tänkte visa er mina personliga favoriter här nu, sedan hittar ni alla kläder från BLACC, inklusive den nya löparkollektionen, HÄR.

Alla bilder är tagna av fotograf Pavel Maira // pavelmaira.se // Steaksandwich.se

_DS_5515

Jackan Hydrygen har sköna (och snygga!) muddar med hål för tummarna och är vindtät. Den finns i grön/svart (på bilden här ovan) och i ett så kallat ”flerfärgat” mönster… vilket är samma mönster/färg tightsen Heather har här:

_DS_5013 _DS_5088

Jag menar – HUR fint är inte mönstret?! Känns så härligt… drömmigt, på något sätt. Jag som inte brukar vara allt för förtjust i vilda mönster och färger tokälskade både jackan och tightsen, färgerna är mjuka och dova och inte alls ”skrikiga” trots mönstret.

En annan för mig otippad favorit var t-shirten Nova. Jag är nämligen inte en ”tshirt-människa” i vanliga fall, men Nova i sitt sköna funktionsmaterial satt riktigt bra. Framför allt så är färgerna SÅ himla fina! Förutom svart så finns den i rosa och blått, och de är nästan som lite ”melerade” i färgerna. Den blå passar för övrigt perfekt till de flerfärgade Heather-tightsen!

_DS_4816 _DS_4827Tightsen Heather är verkligen en superskön modell på tights, med sina platta sömmar och breda midjeresår. De finns sedan tidigare i flera färger, bland annat svart som jag bär på bilden nedan. Till dem har jag en av mina absoluta favoriter ur hela kollektionen; en långärmad tröja med kort dragkedja och lite ”krage”, i samma grön/svarta mönster som på jackan högst upp i inlägget. Den ska komma upp i shopen i augusti så håll utkik!

_DS_5635

Som sagt – jag är verkligen helt kär i den här kollektionen. Och jag kan intyga att det går alldeles utmärkt att träna annat än just löpning i dem! För tja, någon löpare har jag aldrig varit och lär förmodligen aldrig bli… snygga, sköna kläder bär jag dock gärna!

CHEESECAKE & PAJ COPYCATS & DIY kitchenstories Kost Okategorierat PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

Pajskal (basrecept)

Igår hade jag en sådan dag då jag drog igång lite fler projekt i köket än vad jag egentligen hade både tid och händer för. Innan jag hann bromsa stod jag med tio olika grejer igång och tiden bara flög. Ja och så skulle det fotas emellanåt… och mail skulle svaras på… och recept skulle renskrivas innan jag glömde hur jag gjort… plåtar och formar åkte in och ut ur ugnen, på spisen trängdes stekpannor och kastruller, diskberget växte och mixern gick varm.

Det är alldeles för ofta jag finner mig själv i en sådan situation, och dagarna är banne mig alltid för korta för mina spontana ryck av tusen-grejer-på-en-gång. Strax efter 22 på kvällen var jag klar med den sista disken och kunde äntligen lämna köket. Jag gick visserligen till soffan med datorn för att sätta mig och gå igenom dagens alla bilder, men ändå…

pajskal2

Gårdagens alla skapelser blev dock himla bra, och en av dem var något jag velat få till länge nu – nämligen ett bra basrecept för pajdeg. Ett recept som kan anpassas för både söta och icke-söta pajer, och dessutom bara innehåller 5 ingredienser.

Du behöver: (för en form med diametern 18cm)

* Om du ska göra en o-söt matpaj, använd ett neutralt/icke smaksatt proteinpulver (vassle). Jag skulle göra en söt paj med denna botten och använde därför ett smaksatt sötare pulver.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mandelmjöl, proteinpulver och sukrin melis i en bunke.
  3. Tillsätt ägg och kokosolja (oljan ska vara flytande, micra några sekunder om den är fast)
  4. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i bakformen och nagga botten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.

Psst! Det går bra att förbereda pajskalet för att fylla/servera senare, låt i så fall svalna helt och förvara sedan i en lufttät behållare/burk i rumstemperatur.

pajskal1

kitchenstories LUNCH & MIDDAG Okategorierat TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Ljummen sallad med citron- & chilifräst nektarin, fetaost och rostade pinjenötter

Om några dagar kommer den här bloggen få nya kläder minsann! Sedan jag kom hem från Skåne har jag ägnat mig i princip uteslutande åt en enda sak: pill med bloggen. Ny header, nya färger, och ny ”struktur” överlag som jag hoppas gör det enklare för både gamla och nya läsare att hitta exempelvis recept. Efter alldeles för många svordomar, mängder av uppgivna suck och stön, timmar och åter timmar framför datorskärmen, så är det nu alltså äntligen på g! Jag ser fram emot att kunna presentera er för roethlisberger.se’s ”nya look” och hoppas givetvis att ni kommer gilla den lika mycket som jag gör.

För att inte bli galen av alla bokstäver, siffror och koder, varvar jag jobbet framför datorn med lite kreativitet i köket. Idag har jag både bakat och fotat godsaker som kommer upp här i bloggen snart, och till lunch åt jag bland annat en helt galet god sallad, som jag kände att jag ville dela med mig av nu på direkten. Så here you go!
nektarinsallad

Ljummen sallad med citron- & chilifräst nektarin, fetaost och rostade pinjenötter

(lagom till 2 portioner)

Du behöver:

  • valfri sallad att ha i botten, jag använde romansallad
  • 2 nektariner
  • en rejäl bit fetaost (ca 50g?)
  • en näve pinjenötter
  • 1 citron, skal + 2 msk saft
  • 1-2 tsk finhackad färsk röd chili
  • 1,5 msk kokossocker eller sukrin gold

Gör såhär:

  1. Skölj och strimla salladen grovt. Lägg i en skål, fyll på med kallt vatten och ställ in i kylen.
  2. Riv citronskal och rör ihop med 2 msk av citronsaften, finhackad chili och socker/sukrin gold.
  3. Skär nektarinen i klyftor och smula fetaosten grovt.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme, häll över på en tallrik när de fått lite färg.
  5. Stek nektarinklyftorna hastigt på hög värme med lite olja. Dra pannan från från plattan och häll över dressingen,rör försiktigt.
  6. Sila av vattnet från salladen och låt rinna av. Sprid sedan ut salladsbladen på ett serveringsfat, lägg på nektarinklyftorna (+dressingen från pannan), toppa med den smulade fetaosten och de rostade pinjenötterna.

nektarinsallad1