Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

Frågan inför födelsedagsfika – tårta eller icke tårta?

tartor1Från vänster; Bild 1 – Bild 2 – Bild 3 – Bild 4 Bild 5

På lördag fyller jag år och även om det är aningens mindre pirr och förväntningar än förr i tiden, så är ju födelsedagar överlag ett ypperligt tillfälle att bjuda på gofika. Samla människor man tycker om för att äta gott och prata trevligheter. Jag gillar sådant. Med eller utan födelsedag.

Men vad ska jag bjuda på, är nu frågan. Den stora frågan. Som ni kanske kan hjälpa mig med?! Måste man bjuda på just tårta när det firas födelsedag? Eller går småkakor, muffins eller kanske chokladmousse lika bra? Jag tänkte nog göra en tårta, mest för att jag är sugen på att trolla fram ett nytt recept på just tårta. Men även något mindre, bara för att jag känner för att skapa nytt!

På bild både här ovan- och nedanför ser ni några av mina favoriter. Som ätits under firande, till frukost och helt vanliga vardagskvällar för att alla tider är bra tider att äta gott på! Har ni någon speciell fikafavorit? Eller kanske tips och idé på vad som saknas i mitt arkiv och därför vore ett lämpligt mission tills nu på lördag?

tartor2Bild 1Bild 2Bild 3Bild 4 Bild 5

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Frida
  18 augusti, 2014 at 13:43

  Ju mer desto bättre tycker jag, tårta plus något smått låter som en superide:) jag saknar ett recept på en riktigt kladdig, chokladigt kladdkaka:)

 • Svara
  Josefine
  18 augusti, 2014 at 16:04

  Jag röstar på glasstårta! Och lite småkakor som tillbehör… Kram

  • Svara
   roethlisberger
   18 augusti, 2014 at 17:18

   Rolig idé! Det har jag ju faktiskt aldrig ens gjort… vare sig hälsosam eller icke healthy! Hmmm blir google på den, och kanske ett försök 😀 tack, och kram!

 • Svara
  Lovisa
  18 augusti, 2014 at 18:30

  Hej! Åååå har testat att baka massvis av dina underbara recept…..(a) min absoluta favorit är din cheesecake, och då tjoffar jag även i lite frusna hallon så att den blir rosa 🙂 tack för en superhärlig blogg, keep it up! Kramar

 • Svara
  Amanda
  19 augusti, 2014 at 08:04

  En tårta med massor av kokos och kanske jordnötssmör och choklad… En godistårta helt enkelt 😀

 • Svara
  Mia Olsen
  19 augusti, 2014 at 11:44

  Jag vet att min kommentar kommer såhär lagom sent men pga jobb mm. har jag inte haft tid att läsa bloggar så mkt.

  Iaf. Jag brukar köra på ”efterrätts tacos” eller vad man ska kalla det haha!

  Massa blandade godsaker på ett bord, bland annat glass (din nyttiga glass tex), små kakor (dina där med), mjuka kakor, maränger, olika slags choklad grejer, söta såser, frukt, strössel, nötter, sen får alla blanda hur&vad dem vill i sin lilla skål!

  Vissa gör marängsviss med egen twist, vissa ”bygger” sin egen en-persons-tårta/bakelse, och såklart är där dem som ”bara” blandar allt möjligt gott till en enda smet haha.

  Brukar iaf köra ett visst tema, sen ska alla försöka göra en egen kreation av ”ingredienserna”, brukar köra på minst 5-6 ingredienser iaf, den som var mest kreativ/påhittig får ett litet roligt pris.

  Bara jag som är fjantig eller jävligt påhittig haha?

 • Svara
  Elsa
  20 augusti, 2014 at 12:49

  Tårtoooor! Som den stalker jag är så har jag gjort typ alla dina tårtrecept, flera gånger om. Jag vill ha nya recept, ny inspo på tårtor och kakor! Gärna med bönor/kikärtor!

Lämna ett svar