Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost Recept Vardagsuppdatering

Röror, tillbehör och såser – mina favoriter

Jag älskar röror, tillbehör och såser. Förutom himla gott, är det väldigt smidigt att ha stående i kylen, redo att komplettera snabbmiddagar, piffa till rätter eller bara att ta en sked/bit av när man är lite småsugen. Nedan har jag samlat mina favoriter ur arkivet, och jag rekommenderar er verkligen att prova (gärna allihop, för dessa är ljuvliga!)

saserosv1

Paprika- & Cashewpesto
Helt klart en favorit, en burk av denna överlever max ett dygn i mitt hem! Passar till allt.

Grönkålspesto med valnötter och pinenötter
Grönkål är gott många former, men det här är min favorit!

Morot- och chilichutney
Ett gammalt recept jag dammande av nu när jag gick igenom arkiven. Minns att denna chutney var en uppskattad gå bort-present, både vacker och himla god!

Bästa veganska röran med soltorkad tomat och gräslök
En tillpiffad och ljuvligt god hummus.

Curry & cashew blomkål
Så enkelt, så gott!

Pestokramad blomkål i ugn
Samma här – så enkelt men sååå gott!

saserosv3

Avocadopesto
Riktigt krämig och len pesto som görs på två sekunder.

Pumpasås
Pumpa är något jag äter året runt, inte bara under hösten. Butternut pumpa/squash brukar finnas i de flesta butiker och det är den jag använder mest.

Mojo Verde
Grön och skön,jag fullkomligt älskar denna mojo verde!

Jordnötssås
Den här såsen gjorde många många gånger till sommarens grillkvällar, SÅ god!

 

saserosv2

Koriander- och jalapeno yoghurtsås
En annorlunda och galet god yoghurtsås som gör vilken sallad som helst till en vinnare.

Världens godaste jordnötsdressing
På, till och med allt, men jag har den helst på kycklingsallad. Mums!

Miso-sås
När jag experimenterat fram denna sås gjorde jag den säkert tre gånger i veckan i fyra-fem veckor. Den är bara så himla himla jättegod!

Jordgubb- och balsamicosås
Riktigt långt bak i arkivet hittade jag denna fina sås, som inte bara är supergod utan även vacker på tallriken.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Linda
    22 januari, 2015 at 08:07

    Tusen tack för detta fantastiska inlägg! Många nya såser och röror att testa

Lämna ett svar